Stötta nyanlända

Bowling. Foto: Pia Elfström

Vad kan du göra för att hjälpa nyanlända?

Arbetskontakter

Arbetar du på en arbetsplats där ni behöver anställa nytt folk eller där ni skulle kunna ta emot en nyanländ person för en språkpraktik? Kontakta i så fall kommunens arbetsmarknadshandläggare.

Bli vänperson/-familj

Genom att bli vänperson/-familj har du möjlighet att hjälpa en nyanländ person att få en bra start i sitt nya hemland. Som vänperson/-familj möjliggör du kontakter med etablerade svenskar och det svenska samhället. I mötet får den nyanlände träna och lära sig svenska. Läs om en vänfamilj och deras erfarenheter i det här reportaget från Sydsvenskan.

Om du är intresserad, fyll i en intresseanmälan och skicka den till kommunens integrationssamordnare,eller per post till Staffanstorps kommun, Enheten för ensamkommande barn och nyanlända, 245 80 Staffanstorp.

Skapa mötesplatser och aktiviteter

Skapa mötesplatser och/eller aktiviteter där människor med olika bakgrunder kan mötas. Om du vill bolla tankar och idéer kring detta hör av dig till integrationssamordnarna, helst per mail till kommunens integrationssamordnare.

Föreningar

Vill din förening engagera sig i kommunens mottagande av nyanlända så hör av er till kommunens integrationssamordnare,. Om ni är en idrottsförening så kan ni få stöd av Skåneidrotten och inspiration från Staffanstorps Bowlingklubb och deras arrangemang ”Bowling for friends” samt från Sport Open.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Här hittar du tillkännagivanden, kungörelser och justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »