Hyr ut boende till nyanlända

Vi har plats

”Vi har plats”

Många människor har under de senaste åren sökt asyl i Sverige för att undkomma krig och förtryck i sina hemländer. Nu väntar många av dem som fått uppehållstillstånd på en kommunplacering för att kunna fortsätta sina liv på en trygg plats i Sverige.

Kommunen vill ta vara på de bostäder och möjligheter som finns i kommunen bland annat genom projektet ”Vi har plats”. Projektet ger Staffanstorpsbor möjlighet att göra en insats för människor på flykt genom att hyra ut hela eller en del av sin bostad.

”Vi har plats” är en kommunspecifik lösning som är anpassad efter Staffanstorps behov och förutsättningar. Det finns ett stort antal villaägare i kommunen och kan finnas en del av dem som har plats för fler.

Kommunen söker dig som har plats

Kommunen söker nu dig som har plats i din bostad för att ta emot en ny Staffanstorpsbo. Det kan röra sig om uthyrning av hus, lägenheter, Attefallshus, gäststugor eller rum. Genom att hyra ut din bostad kan du underlätta integrationsprocessen för en individ samt hjälpa kommunen att lösa bostadsbristen som finns. Det flesta nyanlända vill inget hellre än att snabbt bli en del av det lokala samhället och detta underlättas av en bra bostadssituation.

Lotta hyr ut ett rum i sin lägenhet i Staffanstorp och är väldigt glad för det, läs mer om hennes erfarenheter på Skånska Dagbladet.

Mer information

Mer information om ”Vi har plats” hittar du på frågor och svar>> Om du vill veta mer om kommunens arbete med nyanlända finns det att läsa på webbsidan: Nyanlända kommuninvånare.

Om du intresserad av att hyra ut din bostad, hör av dig till kommunens bostadskoordinator.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

5 kommentarer till Hyr ut boende till nyanlända

 1. Så bra, fler kommuner borde göra likadant. Många äldre bor stort när barnen flyttat hemifrån. Släpp in en ung människa eller två. Svenskarna måste bli fler, annars stannar Sverige .

 2. Mickael, undrar om det inte snarare är motsatsen som gäller. I och med att det skapas fler möjligheter att hyra ut delar av en fastighet så kan man tänka sig att värdet på fastigheterna över lag ökar.

 3. ”Hur man sänker villapriserna i en hel småstad” – kurs 1

  1. ….Eller
   ”hur man sänker villapriserna i en hel småstad genom att på komunens hemsida deklarera här är bara 17,5% av befolkningen välkommen. ”

   VidareutbildningKurs 2

 4. Välkomna Welcome ترحيب dobrodošli خوش آمد Chào mừng

  Vi kommer att stötta er, Karin & Tyler, efter förmåga. Var så säkra.


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »