Hyr ut boende till nyanlända

Vi har plats

”Vi har plats”

Många människor har under de senaste åren sökt asyl i Sverige för att undkomma krig och förtryck i sina hemländer. Nu väntar många av dem som fått uppehållstillstånd på en kommunplacering för att kunna fortsätta sina liv på en trygg plats i Sverige.

Kommunen vill ta vara på de bostäder och möjligheter som finns i kommunen bland annat genom projektet ”Vi har plats”. Projektet ger Staffanstorpsbor möjlighet att göra en insats för människor på flykt genom att hyra ut hela eller en del av sin bostad.

”Vi har plats” är en kommunspecifik lösning som är anpassad efter Staffanstorps behov och förutsättningar. Det finns ett stort antal villaägare i kommunen och kan finnas en del av dem som har plats för fler.

Kommunen söker dig som har plats

Kommunen söker nu dig som har plats i din bostad för att ta emot en ny Staffanstorpsbo. Det kan röra sig om uthyrning av hus, lägenheter, Attefallshus, gäststugor eller rum. Genom att hyra ut din bostad kan du underlätta integrationsprocessen för en individ samt hjälpa kommunen att lösa bostadsbristen som finns. Det flesta nyanlända vill inget hellre än att snabbt bli en del av det lokala samhället och detta underlättas av en bra bostadssituation.

Lotta hyr ut ett rum i sin lägenhet i Staffanstorp och är väldigt glad för det, läs mer om hennes erfarenheter på Skånska Dagbladet.

Mer information

Mer information om ”Vi har plats” hittar du på frågor och svar>> Om du vill veta mer om kommunens arbete med nyanlända finns det att läsa på webbsidan: Nyanlända kommuninvånare.

Om du intresserad av att hyra ut din bostad, hör av dig till kommunens integrationssamordnare.

Liknande projekt bedrivs i flera andra svenska kommuner, här nedan är ett exempel på hur det ser ut i Falu kommun:

Film från Falu kommun

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Hyr ut boende till nyanlända

  1. ”Hur man sänker villapriserna i en hel småstad” – kurs 1

  2. Välkomna Welcome ترحيب dobrodošli خوش آمد Chào mừng

    Vi kommer att stötta er, Karin & Tyler, efter förmåga. Var så säkra.