Spelberoende

Poker. Foto: Keenan Constance via Unsplash

Spelberoende är ett sedan länge känt fenomen. Det räknas som ett psykiatriskt tillstånd på liknande sätt som alkohol- och narkotikaberoende.

Behöver du hjälp för egen del eller när det gäller någon närstående kan du kontakta Kompassen, ett team som erbjuder motiverande och behandlingsinriktade samtal, stöd till anhöriga, uppföljning efter behandling samt hjälp av en mer praktisk natur. Läs mer här >>

Det finns också stödlinje som du kan ringa, 020-81 91 00. Du kan också gå in på stodlinjen.se.

Läs mer om spelberoende på 1177.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Spelberoende

 1. Kan man få hjälp på plats, om man bor i Staffanstorp och känner att man behöver hjälp? Jag orkar inte ringa och maila, utan vill besöka en organisation direkt och ställa frågor personligen.

  Då jag själv jobbar med spel, är det extra svårt för mig att låta bli se all onödig information och telefonhjälp känns inte som en lösning.

  Är det möjligt att få hjälp i Staffanstorp? Har ni några tips?

  Tackar på förhand,
  Curre

  1. Hej Curre!
   Tack för ditt inlägg. Du får gärna komma till oss och ha en diskussion, dock behöver du boka tid med rätt kollega. Är dina frågor allmänt om spel och regler så hänvisar jag dig till Maria Leijgård. Gäller dina frågor spelberoende hänvisar jag dig till Katarina Runesson. Du når dem enklast genom att ringa kommunens växel 046-251100 och ber dem koppla dig vidare.
   Vänligen Susanne Persson
   Administratör Socialförvaltningen


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »