Aktiviteter

Biljard för seniorer på Medelpunkten. Foto och licens: Åsa Siller

Många faktorer påverkar vår hälsa, såsom trivsel och trygghet i vardagen, socialt stöd, en bra närmiljö samt kost och fysiskt aktivitet. I Staffanstorp finns Trivselpunkten som aktivt arbetar med att öka livskvalitet och hälsa för äldre.

Möjligheten att påverka seniorers och funktionshindrades hälsa genom hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande verksamhet är stor. Grundläggande för hälsa och livskvalitet är att fortsätta vara fysiskt, psykiskt och socialt aktiv.

Staffanstorpsmodellen

Socialnämnden har fattat ett beslut om den så kallade Staffanstorpsmodellen. Syfte med Staffanstorpsmodellen är att vara en sambandscentral för det förebyggande arbetet inom vård och omsorg. Staffanstorpsmodellen är ett led i att förbättra servicen och på så sätt skapa Sveriges bästa livskvalitet för seniorer. Staffanstorpmodellen är ett arbetssätt som kopplar ihop de olika delarna i det förebyggande arbetet: frivillig insatser, service, anhörigverksamhet samt mer specifik förebyggande verksamhet. Läs mer om Staffanstorpsmodellen >>

Att få hjälp av en volontär

Volontärer kan göra insatser för enskilda personer eller en grupp pensionärer. Insatserna är ett komplement till personalens arbete, de ersätter inte anställd personal, men kan höja livskvaliteten för dig som är äldre. Volontärer kan till exempel gå med dig på café eller bio, åka till tandläkaren, promenera eller bara sitta och prata en stund. Listan kan göras hur lång som helst – kanske har du egna förslag på vad du vill ha hjälp med.

För din säkerhet får alla som vill göra en frivillig insats inom vård och omsorg skriva under en tystnadsförsäkran. Om du vill ha mer information kan du vända dig till Medelpunkten eller ringa vår frivilligsamordnare på telefonnummer 046-25 12 99.

Föreningar

Staffanstorps kommun har ett väl utvecklat föreningsliv för såväl ung som gammal. Genom föreningsliv kan du förutom motion även få en social samvaro. Så ta chansen och ta del av det utbud som finns.  Sök i föreningsregistret >>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

3 kommentarer till Aktiviteter

 1. Hej!
  Martin Persson heter jag och är en trubadur från Borås som åker på turnéer runt om i landet. Jag har stor erfarenhet av att uppträda för människor i åldern 65-100+. Jag spelar mycket på träffpunkter, äldreboenden, demensvård, PRO-träffar m m.
  Jag spelar gitarr, munspel och sjunger blandade visor med en stomme av Owe Thörnqvist, Siw Malmqvist, Sven Ingvars, Elvis Presley, Bill Haley, Dan Andersson, Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström, Taube, Bellman, Afzelius m m ja rätt blandat alltså. Lite gammeltjo brukar slinka med också.

  Det sista har jag kört ett program med svängiga 50-talslåtar vilket har gått hem riktigt bra för en publik på 65+.

  Hör av er om detta låter intressant hälsar /Martin Persson, 070-6543951

  1. Hej!
   Låter jätte bra Martin:) Hur mkt tar du betalt, den eviga frågan?
   Jag arb på ett äldreboende i Gbg.
   Pernilla

   1. Hej Pernilla! Hittade din fråga av en slump (ett år senare). Trodde eventuella svar gick till min mail. Kontakta mig på martin@martinpersson.net eller 0706543951 så får du information därifrån.
    Vänliga hälsningar
    /Martin Persson