Aktiviteter

Biljard för seniorer på Medelpunkten. Foto och licens: Åsa Siller

Många faktorer påverkar vår hälsa, såsom trivsel och trygghet i vardagen, socialt stöd, en bra närmiljö samt kost och fysiskt aktivitet. I Staffanstorp finns Trivselpunkten som aktivt arbetar med att öka livskvalitet och hälsa för äldre och personer med psykisk ohälsa.

Möjligheten att påverka seniorers och personer med funktionsnedsättnings hälsa genom hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande verksamhet är stor. Grundläggande för hälsa och livskvalitet är att fortsätta vara fysiskt, psykiskt och socialt aktiv.

Trivselpunkten

Trivselpunkten är en öppen mötesplats för äldre och personer med psykisk ohälsa.

Att få hjälp av en volontär

Volontärer kan göra insatser för enskilda personer eller en grupp pensionärer. Insatserna är ett komplement till personalens arbete, de ersätter inte anställd personal, men kan höja livskvaliteten för dig som är äldre. Volontärer kan till exempel gå med dig på café eller bio, åka till tandläkaren, promenera eller bara sitta och prata en stund. Listan kan göras hur lång som helst – kanske har du egna förslag på vad du vill ha hjälp med.

För din säkerhet får alla som vill göra en frivillig insats inom vård och omsorg skriva under en tystnadsförsäkran. Om du vill ha mer information kan du vända dig till Trivselpunkten eller ringa vår frivilligsamordnare på telefonnummer 046-25 12 99. Läs mer på frivilliga insatser

Föreningar

Staffanstorps kommun har ett väl utvecklat föreningsliv för såväl ung som gammal. Genom föreningsliv kan du förutom motion även få en social samvaro. Så ta chansen och ta del av det utbud som finns.  Sök i föreningsregistret >>

Hoppa till navigering