Korttidsvård

Korttidsvård är avsett för dig som av någon anledning har ett tillfälligt behov av omfattande vård och omsorg. Det kan vara rehabilitering efter en sjukhusvistelse, boendeplanering eller anpassning av bostad innan du återvänder hem till din ordinarie bostad eller flyttar till särskilt boende. Detta kan du få efter en biståndsbedömning.

Korttidsvården kan också fungera som avlösning för anhörig som vårdar en sjuk eller funktionshindrad person i hemmet. Denna typ av korttidsvård kan ges vid enstaka tillfälle eller som en regelbundet återkommande vistelse, så kallad växelvård.

Kommunens korttidsvård finns på Klöverlyckans gruppboende som har en plats och Vardaga Villa Vikhem har 20 platser. Vid behov kan andra lösningar förekomma som till exempel enskilt vårdhem.

Kontakta oss via 046-25 11 04 eller omsorg@staffanstorp.se

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »