Trivselpunkten

All verksamhet på Trivselpunkten är inställda tillsvidare på grund av CORONA -19

Det gäller även de som har bokat lokaler

För att minska risken för spridning av coronaviruset och covid-19 har mötesplats Trivselpunkten och Pilegårdens Restaurang tills vidare stängt.

Staffanstorp kommun följer myndigheternas rekommendationer kring hanteringen av covid-19. Som en följd av det ökade antalet smittade i Sverige behöver vi vidta åtgärder för att begränsa smittspridningen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Trivselpunkten telefonnummer 046-25 12 99

Nedan har vi samlat ihop lite länka med lite smått och gått som ni kan titta på under pandemin, tryck på blå markerade text som är understruket.

Se filmen Folkhemmets Styvbarn – De icke önskvärda – Vipeholms sjukhus: dokumentär om sinnesslöa, kariesexperimentet, down syndrom, funktionsvariation med Kalle Lind

Opera Prima Donna,  Genre; Romantik, dramatik, nyskrivet opera Exklusivt

Dramaten har lagt ut några pjäser som till exempel Idioten

På Känslobanken hittar du kortfilmen Trasslet. Trasslet är produkt som skapades under projektet ”Säg det – Sen gör det” som togs fram 2018-2020 i samarbete  med ABF Malmö och Artisten Hannah ”Hanutta” . Via medel från Arvsfoden vill gruppen utvecklade metoder som ska få fler att vilja utforska och utrycka känslor, framför att de svårare känslorna. Tillsamman med olika målgrupper som personer med psykisk ohälsa och personer med  funktionsvariationer tog man reda på hur känslor låter, ser ut och rör sig. I känslobanken finns material för de som vill utforska vidare kring känslor.

Trivselpunkten

Trivselpunkten har sitt säte i Pilegårdens lokaler, och är en mötesplats för dig som är äldre och dig med psykisk ohälsa i Staffanstorps kommun. På Trivselpunkten arbetar vi aktivt med att öka livskvalitet och hälsa för äldre och erbjuder dig med psykisk ohälsa stöd och gemenskap för att förhindra isolering samt skapa livskvalitet genom stimulerande aktiviteter.

Hit kan du komma om du:

  • söker aktiviteter och gemenskap
  • vill veta vilka aktiviteter och underhållning som finns för äldre i Staffanstorp
  • vill äta på restaurang >>>Pilegårdens restaurang

Trivselpunkten har en egen webbplats där du bland annat kan hämta/ladda ner det senaste aktivitetsprogrammet.

Under den varma årstiden har vi en härlig uteplats att sitta på. Det är anställda, föreningar och ideella som hjälps åt för att kunna erbjuda ett brett utbud av aktiviteter på Trivselpunkten

Vill du komma i kontakt med oss. Kontakta trivselpunkten@staffanstorp.se eller ring 046-25 12 99 på telefontiderna måndag – fredag mellan kl 8-15, med lunchstängt mellan 12-12.30.

För besök hittar du oss på Pilegården, Torget 7, Staffanstorp

Frivilligverksamheten

Samordnaren på Trivselpunkten ansvarar också för den frivilliga verksamheten inom vård och omsorg. Verksamheten vänder sig till:

  • Dig som vill vara frivillig eller veta vad det innebär att vara frivillig
  • Dig som söker någon som kan göra en frivillig insats
  • Dig som har idéer om förebyggande insatser för äldre och funktionshindrade

Seniorvecka och Skåneveckan för Psykisk hälsa

På grund av Pandemin Corona Covid 19 kommer Trivselpunkten inta att arrangera Seniorveckan eller Skåneveckan för psykisk ohälsa under hösten 2020.

Seniorveckans som tidigare har arrangeras vecka 38, har vi förhoppning om att återuppta 2021. Vill du delaktig med att arrangera programmet eller ha ett arrangemang. Hör av Dig till Trivselpunkten på 046-251299 eller skicka e-post till  Trivselpunkten 

Skåneveckan för psykisk hälsa är vecka 41. Är du intresserad av att medverka eller har du tankar kring arrangemangen, hör gärna av dig till Trivselpunkten.

Café minnesvärt

En mötesplats för dig som har en minnessjukdom eller annan kognitiv sjukdom samt för dina anhöriga.

Lån av lokal på Trivselpunkten

Från och med den 1 mars 2020 finns nya regler angående bokning av lokal på Trivselpunkten.

Läs mer på Hyra lokal på Trivselpunkten

 

Hoppa till navigering