Trivselpunkten

Trivselpunkten

Trivselpunkten är en mötesplats för seniorer och vuxna med psykisk ohälsa som bor i ordinärt boende i Staffanstorps kommun. Trivselpunkten har sitt säte i Pilegårdens lokaler. På Trivselpunkten arbetar vi aktivt med att öka livskvalitet och hälsa samt erbjuder stöd och gemenskap för att förhindra isolering genom stimulerande aktiviteter. Aktiviteterna som erbjuds görs i samverkan med besökare, frivilliga, föreningar och privata utförare med flera.

Under pandemin:

Den 29 september upphävdes pandemi restriktionerna i Sverige,

På Trivselpunkten öppnar vi upp för flera aktiviteter men det är det är fortfarande viktigt att du stannar hemma vid minsta symtom.

Vi har kvar anmälan till vissa aktiviteter, du ringa till Trivselpunkten på 046-25 12 99 för att anmäla dig.

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och anpassar vår verksamhet efter dem. Om vi lyckas med att hålla avstånd, och inte bidrar till smittspridning, hoppas vi att snart kunna öppna Trivselpunkten som innan pandemin.

Läs mer om aktiviteterna  på Trivselpunktens program oktober 2021

Ta gärna del av Trivselpunktens program september 2021

För dig med psykisk ohälsa

Trivselpunkten har även återupptagit aktiviteter för personer psykisk ohälsa. Du kan läs mer om psykisk ohälsa här och programmet finns på  Trivselpunkten socialpsykiatrin hösten 2021.

Nu har Trivselpunkten ett nytt Instagramkonto för vår målgrupp med psykisk ohälsa. Här kan du läsa om vilka aktiviteter vi anordnar och ha kontakt med oss. Välkommen att följa TrivselpunktenStaffanstorp! Om du inte har Instagram kan du läsa våra inlägg här

Till Trivselpunkten kan du komma om du:

  • söker aktiviteter och gemenskap
  • vill veta vilka aktiviteter och underhållning som finns för äldre i Staffanstorp
  • vill äta på restaurang >>>Pilegårdens restaurang

Trivselpunkten har en egen webbplats där du bland annat kan hämta/ladda ner det senaste aktivitetsprogrammet.

Under den varma årstiden har vi en härlig uteplats att sitta på. Anställda, föreningar och ideella hjälps åt för att kunna erbjuda ett brett utbud av aktiviteter på Trivselpunkten

Vill du komma i kontakt med oss. Kontakta trivselpunkten@staffanstorp.se eller ring 046-25 12 99 på telefontiderna måndag – fredag mellan kl 8-15, med lunchstängt mellan 12-12.30.

För besök hittar du oss på Pilegården, Torget 7, Staffanstorp

Frivilligverksamheten

Samordnaren på Trivselpunkten ansvarar också för den frivilliga verksamheten inom vård och omsorg. Verksamheten vänder sig till:

  • dig som vill vara frivillig eller veta vad det innebär att vara frivillig
  • dig som söker någon som kan göra en frivillig insats
  • dig som har idéer om förebyggande insatser för äldre och funktionshindrade

Seniorvecka

På grund av pandemin covid-19 kommer Trivselpunkten inte arrangera Seniorveckan 2021.

Seniorveckans som tidigare har arrangeras vecka 38, har vi förhoppning om att återuppta 2022. Vill du vara delaktig i att arrangera programmet eller anordna ett arrangemang på Seniorveckan 2022? Hör av dig till Trivselpunkten på 046-25 12 99 eller skicka e-post till Trivselpunkten 

Skåneveckan för Psykisk hälsa

För att uppmärksamma psykisk ohälsa/hälsa medverkar Staffanstorp kommun med aktiviteter på Trivselpunkten under Skåneveckan för psykisk hälsa under hösten 2021. Trivselpunkten kommer att ha en Digital föreläsning under Skåneveckan för psykisk häls om Empatiutmattning hos anhöriga och en Filmvisning på Trivselpunkten om Sankt Lars sjukhus – ”Där satt ju dårarna”.

Syftet med vecka är att ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och öppet hus på mötesplatser. Läs mer om Skåneveckan. Är du intresserad av att medverka 2022 eller har du tankar kring arrangemangen som Trivselpunkten kan ha, hör gärna av dig till Trivselpunkten.

Lån av lokal på Trivselpunkten

Från och med den 1 mars 2020 finns nya regler angående bokning av lokal på Trivselpunkten.

Läs mer på Hyra lokal på Trivselpunkten

 

Hoppa till navigering