Trivselpunkten

Trivselpunkten

Trivselpunkten har sitt säte i Pilegårdens lokaler, och är en mötesplats för dig som är äldre och för dig med psykisk ohälsa i Staffanstorps kommun. På Trivselpunkten arbetar vi aktivt med att öka livskvalitet och hälsa för äldre och erbjuder dig med psykisk ohälsa stöd och gemenskap för att förhindra isolering samt skapa livskvalitet genom stimulerande aktiviteter.

Under pandemin:

Trivselpunkten är glada över att få berätta att vi äntligen har öppnat upp för Coronaanpassade aktiviteter i små grupper. För att få delta på aktiviteterna krävs en föranmälan (ingen drop in) och alla ska ha munskydd på sig.

Du kan ringa Trivselpunkten på 046-25 12 99 för att anmäla dig.

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och anpassar vår verksamhet efter dem. Om vi lyckas med att hålla avstånd, och inte bidrar till smittspridning, hoppas vi att snart kunna öppna för fler aktiviteter.

Om vädret tillåter har vi merparten av våra aktiviteter utomhus.

Ta gärna del av Trivselpunktens sommarprogram 2021

Till Trivselpunkten kan du komma om du:

  • söker aktiviteter och gemenskap
  • vill veta vilka aktiviteter och underhållning som finns för äldre i Staffanstorp
  • vill äta på restaurang >>>Pilegårdens restaurang

Trivselpunkten har en egen webbplats där du bland annat kan hämta/ladda ner det senaste aktivitetsprogrammet.

Under den varma årstiden har vi en härlig uteplats att sitta på. Anställda, föreningar och ideella hjälps åt för att kunna erbjuda ett brett utbud av aktiviteter på Trivselpunkten

Vill du komma i kontakt med oss. Kontakta trivselpunkten@staffanstorp.se eller ring 046-25 12 99 på telefontiderna måndag – fredag mellan kl 8-15, med lunchstängt mellan 12-12.30.

För besök hittar du oss på Pilegården, Torget 7, Staffanstorp

Frivilligverksamheten

Samordnaren på Trivselpunkten ansvarar också för den frivilliga verksamheten inom vård och omsorg. Verksamheten vänder sig till:

  • dig som vill vara frivillig eller veta vad det innebär att vara frivillig
  • dig som söker någon som kan göra en frivillig insats
  • dig som har idéer om förebyggande insatser för äldre och funktionshindrade

Seniorvecka och Skåneveckan för Psykisk hälsa

På grund av pandemin covid-19 kommer Trivselpunkten inte arrangera Seniorveckan eller Skåneveckan för psykisk ohälsa under hösten 2020.

Seniorveckans som tidigare har arrangeras vecka 38, har vi förhoppning om att återuppta 2021. Vill du vara delaktig i att arrangera programmet eller anordna ett arrangemang? Hör av dig till Trivselpunkten på 046-25 12 99 eller skicka e-post till Trivselpunkten 

Skåneveckan för psykisk hälsa är vecka 41. Är du intresserad av att medverka eller har du tankar kring arrangemangen, hör gärna av dig till Trivselpunkten.

Lån av lokal på Trivselpunkten

Från och med den 1 mars 2020 finns nya regler angående bokning av lokal på Trivselpunkten.

Läs mer på Hyra lokal på Trivselpunkten

 

Hoppa till navigering