Trygghetsboende

Trygghetsboende. Foto: Pixabay

Trygghetsboende är en boendeform för dig som är senior, sjuttio år eller äldre och som är för frisk för äldreboende. Du önskar mer trygghet och social samvaro än vad du har i ditt nuvarande hem.

Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Däremot är det ett krav att bostäderna ska vara funktionellt utformade, att boendet ska ha gemenskapslokaler för måltider, samvaro och hobby samt personal/trygghetsvärd på angivna tider.

Trygghetsboende i kommunen

Norregatan 6 och 8 samt Wibergsväg 26, skoltomten, är trygghetsboende i Staffanstorps kommun. Hit flyttar man medan man fortfarande kan ta hand om sig själv, samtidigt som man vet att man kan bo kvar den dagen man blir sjuk och i är behov av hjälpinsatser. I lägenheterna är det förberett för installation av trygghetslarm. Utöver lägenheter med god tillgänglighet finns det utrymmen för aktiviteter och gemenskap. Det finns också möjlighet till gemensam måltid. Boendet är bemannat med en trygghetsvärd under vissa tider. Trygghetsvärdens funktion är bland annat att skapa kontakt med de boende, erbjuda gemensamma måltider samt erbjuda aktiviteter.

Trygghetsboende kan erbjudas till personer som har fyllt 70 år. På Norregatan 6 och 8 finns det 20 lägenheter i storlekarna två till tre rum. På Wibergs väg, skoltomten, finns det 24 lägenheter i storlekarna två till tre rum.

Ansök hos Boplats Syd

Vid intresse av en lägenhet på trygghetsboende ansöker du på Boplats Syd, som är en kommunal bostadsförmedling som ägs av Malmö stad och utbudet består både av kommunala och privatägda hyreslägenheter i Skåne.

Börja med att registrera dig på boplatssyd.se och betala köavgiften. Har du inte tillgång till internet kan du ringa eller besöka kontoret. Besöksadress: Lejonetpassagen, Stortorget 8, Malmö. Telefon: 010-20 22 500.

Telefon och öppettider
Måndag-torsdag 9-12 och 13-15
Fredag 9-12

Alternativt ta kontakt med Staffanstorps kommuns äldrepedagog,
Katarina Sandberg, telefon: 046-287 17 98 eller e-post

 

Hoppa till navigering