Psykisk ohälsa

Anonyma ben med skor. Foto: Lisbeth Svensson

Socialpsykiatri – stöd till psykiskt funktionshindrade

Staffanstorps kommun arbetar för att skapa förutsättningar för att invånare med psykisk sjukdom och/eller psykisk funktionsnedsättning ska kunna leva självständigt och kunna ta ansvar för sina liv. Personer ska erbjudas det stöd de behöver. Praktisk hjälp såväl som stöd och motivation till meningsfulla aktiviteter i vardagen som arbete studier eller sysselsättning och en stimulerande fritid.

Bland de stödinsatser som socialtjänsten kan erbjuda finns:

Skåneveckan för psykisk hälsa 2018

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och öppet hus på mötesplatser. I år är Skåneveckan mellan den 8-14 oktober och Staffanstorps kommun har planer på att vara med i år igen. Har du idéer och tankar kring Skåneveckan för psykisk hälsa om olika arrangemang vi kan göra i kommun hör gärna av dig till Taina Ahola 046-251537

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.