Psykisk ohälsa

Anonyma ben med skor. Foto: Lisbeth Svensson

Socialpsykiatri – stöd till psykiskt funktionshindrade

Staffanstorps kommun arbetar för att skapa förutsättningar för att invånare med psykisk sjukdom och/eller psykisk funktionsnedsättning ska kunna leva självständigt och kunna ta ansvar för sina liv. Personer ska erbjudas det stöd de behöver. Praktisk hjälp såväl som stöd och motivation till meningsfulla aktiviteter i vardagen som arbete studier eller sysselsättning och en stimulerande fritid.

Bland de stödinsatser som socialtjänsten kan erbjuda finns:

Skåneveckan för psykisk hälsa 2017

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och öppet hus på mötesplatser. I år är Skåneveckan mellan den 9-15 oktober och Staffanstorps kommun har planer på att vara med i år igen. Har du idéer och tankar kring Skåneveckan för psykisk hälsa om olika arrangera vi kan göra i kommun hör gärna av dig till Taina Ahola 046-251537.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »