Boendestöd

Boendestöd riktar sig till personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning. Med psykisk funktionsnedsättning avses enligt socialstyrelsen en person som

”har väsentliga svårigheter med att utföra aktiviteter på viktiga livsområden och att dessa begränsningar funnits, eller kan antas komma att bestå under en längre tid”.

Boendestöd handlar främst om motivation och stöd. Boendestödjaren hjälper dig att komma igång och finns med dig i vardagen. Att göra saker tillsammans är en viktig del i stödinsatserna, inte att boendestödjaren gör insatserna åt dig. Boendestödet är anpassat efter vad du behöver för stöd och hjälp. Boendestödet ges inte enbart i hemmet utan också genom vardagliga aktiviteter ute i samhället.

Några exempel på vad boendestöd kan vara:

 • Stöd när du sköter hushållets sysslor, till exempel städning, tvätt, handla och att laga mat.
 • Stöd när du stiger upp och går till sängs eller när du ska äta, duscha och byta kläder.
 •  Stöd när du ska besöka läkaren eller myndigheter.
 • Stöd så att du själv kan möta och hantera vardagslivets olika situationer.
 • Hjälp att hitta mening och motivation i vardagen samt stöd till att ingå i sociala sammanhang.

Hur får jag boendestöd?

Om du vill ansöka om Boendestöd kontaktar du kommunens biståndshandläggare för socialpsykiatrin, telefon 046-25 11 04

Det går bra att ta hjälp av personligt ombud, god man eller annan person som har fullmakt att föra din talan. Ansökan kan vara skriftlig eller muntlig.

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »