Fritt val i hemtjänsten – Kundval

Nu får du själv välja – kommunal eller privat hemtjänst om du har rätt till hjälp i hemmet.  Det kallar vi kundval.

Utförarna ska vara godkända av kommunen. Att en utförare är godkänd innebär att den uppfyller de krav som kommunen satt upp. Kraven innehåller allt från utbildning och kompetens för att utföra arbetet med bästa kvalitet. Samma krav ställs på privata och kommunala utförare.

Vem kan hjälpa mig att göra mitt val?

Du kan ta hjälp av en anhörig eller någon annan om du har svårt att välja själv. Din biståndshandläggare kan också stödja och vägleda i valsituationen, men inte välja åt dig. Du har rätt att byta utförare om du skulle vara missnöjd med den du valt. Det är alltså du som bedömer kvaliteten på tjänsterna som utförs.

Om du inte kan eller vill välja utförare, lämnas uppdraget till den utförare som står i tur på kommunens årligen fastställda Turordningslista service och Turordning omvårdnad

Information och valblanketter

Utförare inom kundval

Utförare omvårdnad och service

Utförare omvårdnad

Utförare service

Tips inför valet av utförare

Ring runt och ställ frågor till utförarna, då kan du få en uppfattning av vem som passar dig bäst. Kanske känner du någon som redan anlitat en av utförarna, då har du möjlighet att ta referenser. Tänk på att ditt val inte är definitivt utan att du kan byta om du skulle vara missnöjd. Du kan också ta del av de brukarundersökningar som gjorts.
Se kvalitetsuppföljningar Hemtjänst.

 

Vill du ansöka om att bli utförare inom Kundvalet? Läs mer på denna sida.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Fritt val i hemtjänsten – Kundval

 1. Hej. Jag hittar inte ansökan att bli utförare av LOV hos er.

  Femtiofemplus AB. Mats Liljekvist

  1. Hej Mats!
   Kanske hittar du vad du söker på denna sida som handlar om att bli utförare:

   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »