Särskilt boende

Staty vid Pilegården. Foto: Staffanstorps kommun

Det finns olika alternativ till boende inom kommunen, särskilt boende är en boendeform som kräver ett biståndsbeslut.

Ansökan om särskilt boende >>

Särskilt boende

Idag kan man i vanligt boende tillgodose de flesta vårdbehov genom insatser från hemvården. Som ett komplement finns det särskilda boendet, en mängd olika boendeformer som är speciellt anpassade för exempelvis äldre personer med ett stort behov av personlig omsorg dygnet runt eller personer med en demenssjukdom. Precis som med hemtjänsten, är en plats på ett särskilt boende biståndsbedömd.

Det finns tre särskilda boenden i kommunen. Centralt i Staffanstorp ligger Magnoliagården och Pilegården och mitt i Hjärup ligger Klöverlyckan. Magnoliagården har flest platser, Klöverlyckan minst. Om du blir beviljad en plats på särskilt boende har du tillgång till personal dygnet runt. Du som boende har även tillgång till en sjuksköterska dygnet runt.

Magnoliagården och Pilegården har även specialiserade gruppboenden för personer med demens, bemannade med personal som är väl insatt i demenssjukdomar och kan ge individanpassad vård. På alla särskilda boenden har du din egen lägenhet som du kan inreda efter eget tycke och smak, samtidigt som det finns gemensamma lokaler där du kan umgås med andra.

Klöverlyckan

Klöverlyckan är ett äldreboende med elva lägenheter för permanent boende och en lägenhet för korttidsboende. Detta är en ekonomisk förening som drivs av en styrelse med representanter från HSB Skåne, Staffanstorps kommun och HSB. Personalen består av elva undersköterskor och en sjuksköterska/föreståndare, här finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt.

Klöverlyckans policy är att värna om integriteten och att allt ska utgå från den enskilda personen.

Klöverlyckan ligger på Centrumstigen 4, 245 62 Hjärup.
Telefon: 040-46 21 17

Magnoliagården

Magnoliagården är ett särskilt boende i centrala Staffanstorp som invigdes år 1995. Här finns 82 lägenheter fördelade på åtta gruppbostäder i tre olika, närliggande fastigheter. Fyra av de åtta gruppbostäderna är inriktade på boende med olika demenssjukdomar.

Lägenheterna består av ett rum med trinettkök och stort badrum. Undantag är lägenheterna på Blekingevägen 2 som inte har eget kök. Möbler, sängkläder, städutrustning med mera tar du med dig när du flyttar in. Tillgång till allmänna, gemensamma utrymme finns på alla gruppbostäder och i anslutning till fastigheterna finns små trädgårdar.

Magnoliagården drivs sedan 1 januari 2016 på entreprenad av Förenade Care AB.

Magnoliagården ligger på Norregatan/Blekingegatan, 245 31 Staffanstorp. Telefon: 0767-90 29 00

Pilegården

Pilegården har många olika verksamheter under sitt tak.

Sigfrids gruppboende – Torget 7:1

Här finns nio lägenheter speciellt anpassad för personer med olika demenssjukdomar.
Telefon: 046-25 15 82

Skolgatan

Skolgatan erbjuder 23 lägenheter för särskild boende. De flesta lägenheterna har ett rum med kök men där finns också sex lägenheter som har två rum och kök. Till tvårumslägenheter har äkta par/sambor företräde.
Telefon: 046-25 12 72

Pilegården drivs på entreprenad av Humana.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till Särskilt boende

 1. Hej jag heter Jenny Almqvist jobbar på Billingshäll särskilt boende i Kävlinge kommun sedan 1999 sen vikariat 1998 mina arbetsuppgifter städa bädda och allmän omvårdnad bra egenskaper possitiv snäll omtänksam hjälpsam bra på och passa tider skull vara roligt joob hos er mvh Jenny


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »