Vinnare i fototävlingen på Instagram!

I somras genomfördes en fototävling på Instagram med favoritmotiv från Staffanstorp som symboliserar livsoas. Vi vill tacka för alla bidrag som går att finna under #minlivsoas och #framtidenskommun.

En jury har utsett fem vinnarbilder som kommer belönas med 1000 kr. Förhoppningsvis kommer vi att kunna publicera några bilder i översiktsplanen eller i andra sammanhang.

Nedan presenteras vinnarbilderna med motivering.

Från Möllebergavägen en sommarafton av hulta_johan Från Möllebergavägen en sommarafton av hulta_johan

De böljande fälten under en dramatisk himmel. Regnbågen ramar in en solbelyst kulle, en utvald plats. Vad finner man där? Skatten? Min livsoas?

Jakriborg av arunjrk Jakriborg av arunjrk

Bilden visar Jakriborgs stadskant ut mot de öppna fälten. Fotografen har fångat både staden och landsbygden i en finstämd färgskala när solen börjat sänka sig. I Staffanstorp är det nära, nära mellan landsbygd och stadsliv

Backen från Djurslöv mot Tottarp en solig majdag av hulta_johan Backen från Djurslöv mot Tottarp en solig majdag av hulta_johan

Vägen går framåt, uppåt, genom de blommande rapsfälten. Rörelsen i molnen och de starka färgerna ger bilden en nästan magisk känsla. Känsla av att var på väg hem, hem till min livsoas.

På fältet av arunjrk På fältet av arunjrk

I den rosafärgade solnedgången över det skördade fältet rör sig flera personer. En pojke i cykelhjälm pausar på en höbal medan en kvinna i bakgrunden fotograferar en flicka och den vackra kvällen. En kväll som denna kan åkern samtidigt vara en plats för rekreation, inspiration och umgänge. Att komma nära marken och ursprunget, att samlas och att mötas.

Balders hage av osk_rob Balders hage av osk_rob

Vad händer ikväll? De ännu nakna grenarna avtecknar sig mot den ljusa vårhimlen. I Balders hage är något på gång. I dammen speglas reflexerna från ljuset som låter oss ana folkliv och spänning. Runtomkring lägger sig lugnet. Liv och rörelse, stadsliv och hemkänsla.