Låna 3D-skrivare och ny utrustning för programmering

Nu finns det mer utrustning på Digiteket som förskolor och skolor i Staffanstorps kommun kan låna. I augusti kommer produkter under ”Utlån” (i menyn till höger) att uppdateras med följande:

3D-printer

Med app till iPads och program till Mac kan man skapa 3D-modeller som sedan skrivs ut på vår 3D-printer. Vi hoppas och tror att det ska leda till många kreativa uppgifter som verkligen motiverar våra elever att skapa och utvecklas. Läs mer om vår 3D-printer här.

IMG_0511

3D-printer jobbar

Blue-Bot

Sedan tidigare har vi haft Bee-Bots på Digiteket. Blue-Bots har samma funktioner, men det går också att programmera dem med en app till iPads via bluetooth. Bea-Bots har varit väldigt populära hos förskolorna och hos de yngre eleverna i grundskolan, vi hoppas såklart att det ska blir detsamma med Blue-Bots. Läs mer här.Bee & Blue-Bot

Dash

Vi har sedan tidigare två Sphero och två Ollie för utlåning, men i höst får de sällskap av 8 st. Dash. Det betyder att fler elever kan arbeta samtidigt. Det Dash tillför är att de har sensorer, vilket ger möjlighet att interagera med omgivningen. Vi hoppas att alla elever i grundskolan ska ha nytta av Dash och kunna utmanas på just sin nivå. Läs mer här.Dash

Raspberry Pi

Till de äldre eleverna i grundskolan finns nu också 6 st. Raspberry Pi att låna. Här kan man programmera på en mängd olika sätt och ge eleverna utmaningar. Läs mer om Raspberry Pi här. Det finns också en Sense Hat som kopplas till Raspberry Pi med flera olika sensorer som gör att den t ex kan användas för att registrera data under en NO-laboration. Läs mer här:

Raspberry Pie kartong

Raspberry Pi med Sense Hat