Zombies på Hagalidskolan

Foto: Carina Cassten

Under höstterminen har niorna på Hagalidskolan arbetat med temat The Walking Dead med sin lärare Carina Cassten. Inspirerade av tv-serien och serieböckerna tog de sig an en rolig och spännande uppgift.

Carina berättar om projektet:

Det hela började med att några av mina nior för några år sedan vann en tävling som utlystes av Littera-Lund och där temat var skräck. Kvinnan som utlyste tävlingen var en stor The Walking Dead-fan, precis som jag, så det passade alldeles utmärkt. Eleverna som vann fick sina texter publicerade, samt blev tecknade av Tony Moore, och jag fick en lärarhandledning.

Niorna har läst serieromanen (första säsongen), sett första avsnittet i säsong ett, skrivit en analys på en av karaktärerna, hållit en debatt om vad som är bra att ha med sig från vår tid till en postapokalyptisk värld, gjort en sammanfattning med bild och text av romanen och avslutat med att köra Zombie Run.

Idén fick jag av min dotter som är i USA och där sprang Zombie Run i Washington. Det är väldigt populärt där.

Carina och eleverna är nöjda, men konstaterar att det hade varit lättare om fler hade varit engagerade.

Carina berättar också att det är ett väldigt bra område att arbeta ämnesövergripande med och vill gärna få med sig fler kollegor.

 Här är en del smakprov på bilder och texter som eleverna skapade.

Här kan ni se filmklipp från den avslutande Zombie Run-leken. OBS! Varning för starka bilder!