Utlån

Bokningslista – boka max tre veckor i taget. (Använd din @edu-staffanstorp.se e-post när du loggar in i dokumentet).

Robotar hämtas och lämnas på Rådhuset efter överenskommelse.

Vid frågor om bokningslistan kontakta Pernilla Backe

Här kan du läsa mer om vad vi lånar ut:

Programmeringspaket 2

2 st Sphero, 2 st Ollie och 2 st iPod Touch
Sphero är en liten boll som kan programmeras att röra sig som man vill och också lysa i de färger man programmerat den till. Ollie fungerar på samma sätt som Sphero, men den har ett annat utseende och kan klara av lite svårare terräng. Man programmerar robotarna via appen Tickle.

Ollie

Programmeringspaket 3 (3A & 3B)

Paket 3A: 4 st Bluebots, Paket 3B: 6 st Blubots
Fungerar på samma sätt som Bee-Bot, men du har även möjlighet att kunna styra den med hjälp av appen Blue-Bot som finns på AppStore.

Vi har två st sådana här paket, de benämns i bokningen som 3A och 3B och bokas var för sig.

IMG_0760

Programmeringspaket 4 (4A & 4B)

7 st Dash-robotar/per paket
Dash är full av sensorer och teknik som gör att den kan röra sig, dansa, lysa upp, ge ljud ifrån sig, undvika hinder och till och med reagera på röster. Dash fungerar med alla gratisappar från Wonder Workshop för iOS och Android. Den fungerar även med appen Tickle.

Vi har två st sådana här paket, de benämns i bokningen som 4A och 4B och bokas var för sig.

Dash

Programmeringspaket 5

5 st Raspberry Pi med SenseHAT
Raspberry Pi är en liten enkortsdator. Det är ett kretskort som rymmer allt du behöver för att ersätta en stationär dator. Medföljande programvara inkluderar stöd för programmeringsspråken Python, Java och Scratch. SenseHAT är en modul man kopplar på för extra sensorer och lysdioder som man kan programmera.

Raspberry Pi med Sense Hat

Programmeringspaket 6

11 st Makey Makey
Makey Makey är ett lekfult och förhållandevis enkelt material som går att använda i alla åldrar. Det går att använda den för att skapa musikinstrument, knappar och kontroller för att styra saker, joysticks för spel, och mycket mer.

Paket 7 GoPro-kamera Hero

GoPro HERO4 Session är en väldigt liten ”action”-kamera som ofta används av extremsportare som vill filma sina tricks/stunts. Den är vattentät upp till 10 meters djup och den är väldigt tålig.

3D-printer

ZYYX 3D-printer används för att skriva ut modeller som ni skapat i er dator eller iPad. Tänk på att förbereda med modeller i formatet STL innan ni bokar skrivaren. Ni kan använda er av t ex webbtjänsten Tinkercad för att skapa modeller.

IMG_0511

 

Hoppa till navigering