Äntligen är allting klart

Invigning Ryttarebyns förskola Foto Liselotte Petrovic

I augusti slog Trekanten och Anneroförskola ihop sig och bildade Ryttarebyns förskola. Under höstterminen har det byggts ett nytt tillagningskök och äntligen är allting klart.

19 januari vajade flaggorna i vinden och ballonger prydde varje entre, nu var det dags för vår invigningsfest på Ryttarebynsförskola.

Hela dagen gick i festens tecken. Vi började dagen med ansiktsmålning för alla barn som ville bli målade. Klockan 10 vad det dags för den stora invigningsceremonin ute på vår stora fina scen.

Där möttes barnen av en sagofe som hade tappat bort både sin fina sagohatt och sitt trollspö men med hjälp från några barn fick hon tillbaka sina saker. ”Hokus Pokus” så trollade sagofen tillsammans med barnen fram två ryttare som kom in ridande på förskolegården. kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson kom och fick äran att officiellt inviga vår förskola genom att knyta ihop två band, det ena bandet symboliserade Annero och det andra bandet symboliserade Trekanten. Nu är vi sammanbundna genom en fin rosett som kommer att sättas inom ram och pryda vår förskola.

Tillsammans sjöng vi vår egenskrivna Ryttarebynssång som handlar om lek, glädje och vänskap och gjorde Raketen innan den officiella cermonin var över, dock inte festligheterna för är det fest så är det fest hela dagen.

Innan vi gick in blåste vi såpbubblor tillsammans ute på gården, fantastisk syn när hela himlen fylldes av bubblor.

Vid 11 gick vi in för att äta en lunch tillagad i vårt fina nybyggda kök.

Efter maten vankades det fiskedamm för alla barn där de fick fiska upp varsin liten sagobok.

Brandbil Ryttarebyns förskola Foto:Mari Nilsson

På eftermiddagen fick vi ett mycket uppskattat besök av brandkåren som kom och visade upp sin stora brandbil som barnen även fick provsitta.

Dagen avslutades med ett öppethus för föräldrarna då de fick möjlighet att komma och titta runt på vår fina förskola och fika tillsammans med sina barn.

Vi tackar alla som hade möjlighet att komma och vara med på vår fina invigningsdag!

Text: Sandra Düberg

Foto: Liselotte Petrovic, Mari Nilsson

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available