Krigare från vendeltid på besök…

Fredagen den 28/9 hade vi fyra krigare från vendeltiden (ca 500-800 efter vår tideräkning ) på besök på Stanstorpskolan…

Under dagens lektion visste eleverna i klass 4 A och B att det var en överraskning på gång. En bit in på lektionen samlades alla förväntansfullt infan. In trädde fyra krigare från Uppåkra Arkeologiska Center, UAC. Detta är startskottet för deras arbete i historia.

Först presenterades alla krigarna av Karin Nilsson, projektledare på UAC, sedan fick eleverna ställa sina frågor. Några handlade om kläder, andra om deras utrustning eller hur de hade dött. På slutet var det lite fotomöjlighet och därefter försvann krigarna lika stilla som de kommit.

Till helgen är det vendeltidsdagar i Uppåkra och har man chansen får man gärna ta sig dit. Flera intressant happenings är på gång.

För mer info surfa in på Uppåkras webbplats>> (Sidan öppnas i en ny flik)