Arkeologiskola i Uppåkra

Stanstorpsskolans fyror har under fredagen den 19/10 varit och besökt Uppåkra Arkeologiska Center, UAC, för att testa på att vara arkeologer för en stund…

Fredagen den 19/10 cyklade ett glatt gäng fyror från Stanstorpsskolan ut till UAC för att få en bättre inblick i vad en arkeolog gör. Uppåkra är som en järnåldersportal tillbaka i tiden och fynden där är så unika att det givit eko runt om i världen. Uppåkra erbjuder alla elever i Staffanstorps kommun att medverka i en arkeologiskola som leds av utbildningspedagoger.

Dagen var indelad i två pass. Den ena var en rundvandring och filmvisning och den andra en utgrävning i olika mindre schakt. Elverna får här använda allt från skärslevar till penslar för att hitta och rengöra sina fynd. Det var flera skratt och stolta miner när fynden hittades. Vi tackar UAC för en mycket trevlig dag och uppmanar alla att åka ut och ta en titt på denna unika plats i ”svensk” historia.