”Alla på snö”

Fredagen den 25 januari startade tidigare än vanligt för årskurs 4 A och B på Stanstorpsskolan. Dagens vigdes åt en tur till Vallåsen för genomförandet av projektet  “Alla på snö”. Detta är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, Vipeholmskolan, Vallåsen och Staffanstorps kommun och det möjliggör för alla kommunens fyror att testa på skidor för en dag.

Eleverna från mellanstadiet hade stor hjälp av elever från Vipeholmskolans program – Barn och Fritid som instruerade och hjälpte eleverna i backen. Flera snabba elever och lärare svischade ner för backen i galant stil och växte från klarhet till klarhet under dagen.

Dagens flöt på bra och leenden var både stora och breda. Vi tackar Vipeholmskolan för ledarskap, Vallåsen för skidutrustning, Skidförbundet för liftkort och Staffanstorps kommun för bussarna. Ett speciellt tack riktar vi även till  Johan Hultgren (Stanstorpsskolan) och Peter Ramsten (Uppåkraskolan) som organiserade denna dag som vi alla kommer minnas ett bra tag framöver.

 

Se upp i backen 4:or på väg ner. Foto Jonas B

Skidskola. Foto Jonas B

Snökanonerna gick för fullt. Foto Jonas B