Utedagar 15-17/5

Några dagar varje vårtermin har Stanstorpsskolans 4,5 och 6:or utedagar. Detta är schemabrytande aktiviteter där idrott, NO och SO står på agendan. Eleverna blir indelade i tre olika grupper, som roterar, så alla får vara med om alla roliga saker.

I år åkte vi till Häckeberga för att håva, göra utematte och andra spännande NO-inspirerande aktiviteter. Till Risen åkte ett gäng som orienterade och grillade korv. Den sista gruppen var i Lund för en historisk cykeltur med fokus på medeltid och slaget vid Lund 1676. Ett mycket uppskattat inslag i verksamheten och flera glada miner och skratt hördes från dag ett till tre.

 

Håller vi nu kartan på rätt håll? (Fotot: Alexandra W)

Utanför domkyrkan kom ett 17 maj-tåg som fångade allas uppmärksamhet. (Foto: Jonas B)

Guidad tur i domkyrkan. (Foto: Jonas B)


Utematte kan vara knepigt… (Foto: Hanna S)