Det ryker på Planetens avdelning!

Överallt finns det böcker. Överallt finns det läsande barn. Överallt finns det barn som diskuterar lästa texter.

Planetens treor genomför Läsprojektet ”Läs så det ryker!”. Målen med projektet är: att öka läslusten, läsförmågan och läsförståelsen.

Vår uppstart kunde inte blivit bättre. Vi fick träffa författaren Martin Widmark och höra honom läsa sina böcker högt för oss. Det var till och med världspremiär för hans nya bok LasseMajas detektivbyrå – Detektivmysteriet som kommer nästa år.

Eleverna kommer att möta boktips på toaletten, i matsalen och få tips av klasskamrater, skolbibliotekarie Helene och av oss pedagoger. Vidare så kommer de att läsa för en kamrat, för förskoleklassen, för förskolebarn och pensionärer. De kommer själva att ge boktips i forma av inspelad film där andra elever kan skanna QR koden för att se och lyssna. Högläsning kommer barnen att uppleva både i klassrummet och fritidsrummet. Vi kommer besöka kommunbiblioteket och en dagstidning där vi träffar en journalist och få besök av en författare.

Nu läser vi så det ryker!