Idag var vi på världspremiär!

Foto: https://pixabay.com/photos/crocus-schwertliliengewaechs-violet-4062291/

Martin Widmark läste för allra första gången ur sina nya bok Detektivmysteriet som kommer ut nästa år. Mitt under uppläsningen ringde Sveriges radio och intervjuade Martin och vi fick vara med på ett hörn! Martin läste även ur boken ”Halvdan och Meia, Bland trälar och gudar – äventyr och fakta om vikingar”.

Boken utspelar sig här hos oss i Uppåkra. Martin hälsade oss välkomna till Vendeltidsdagarna i Uppåkra i helgen då hans pjäs ”Tors hammare” har premiär, det är fritt inträde. https://www.uppakra.se/vendeltidsdagarna/ In på scenen kom också en drottning och en kung från vendeltiden. Vilka vackra kläder och skinande rustning!

Alla vi elever och pedagoger på Planeten(3: or) hade en magisk eftermiddag och är nu ännu mer sugna på att läsa alla de äventyr som finns där ute i böckernas värld. För oss blev det också en start, utöver vad vi kunde föreställt oss, på vårt Läsprojekt ”Läs så det ryker”… Mer om detta inom kort på hemsidan.