Kostsektionen 8 november

Stanstorpsskolans 5:or har under en tid jobbat med hur Sverige styrs. Vi avslutade med kommunens uppgifter. Ett hett och elevnära samtalsämne har varit skolmaten. Vem gör vad? Varför finns det inte mjukt bröd?

Frågorna har varit många och svaren har lyst med sin frånvaro. En inbjudan skickades till kostsektionen i Staffanstorps Kommun och de nappade på erbjudandet och besökte oss den 8 november. På plats presenterade Johan Cederqvist, Markus Östberg och Erika Månsson vad kostsektionen gör. Allt från Cook Chill till mängden mat som serveras, vilka regler de måste följa och hur många måltider de ansvarar för varje år. Många intressanta frågor dök upp eleverna fick svar på sina frågor. Med detta inte sagt att de höll med om allt men det har fått mer kunskap om varför maten är och ser ut som den gör.

 

Vi vill tacka Markus, Johan och Erika för att ni tog er tid att komma hit och presentera er samt grundligt svara på elevernas alla frågor.