Hans och Greta

https://pixabay.com/sv/illustrations/barn-läsa-baby-bok-barn-koncept-3568850/

-Tänk så häftigt det är på Balagan!

-Kolla!

-Titta!

-Wow vilket stort rum och allt i glas!

-Det är det häftigaste bibliotek jag någonsin har varit på!

Några röster från Planeten. 

Torsdag den 5 december var vi på Hipp och såg föreställningen Hans och Greta, https://www.malmostadsteater.se/hans-och-greta. En föreställning där vi fick se Hans och Greta på ett helt nytt sätt. Vi arbetar med genren sagor i svenskan där vi skrivit sagor tillsammans, i par och nu enskilt. Det är inte helt enkelt att skriva sagor, många gled över och började skriva berättelser. Då hjälpte det att titta på planschen med sagors kännetecken och få kamratrespons.

Väl i Malmö så passade vi på att besöka Malmö Stadsbibliotek som en del i vårt projekt Läs så det ryker! Bara upplevelsen att få komma till en annan byggnad och se hur de har gestaltat sitt bibliotek och avdelningarna Kanini och Balagan väckte förundran och nyfikenhet. Vi blev mycket inspirerade av deras fantastiska miljöer för barn.