Skolbibliotek

Stanstorpsskolans skolbibliotek är ett öppet bibliotek som är placerat i skolans studiehall.

Eleverna har alltid tillgång till biblioteket och har även möjlighet att själv registrera sina boklån. Samtliga elever i åk 1-6 ett eget lånenummer, med möjlighet att låna hem böcker att läsa både i skolan, i hemmet och över skollov.

 

Skolbiblioteket har en given pedagogisk roll i skolans organisation för att främja elevernas utveckling mot målen i läroplanen. Skolbibliotekarien arbetar aktivt med MIK samt läsfrämjande aktiviteter såsom t ex firande av Världsbokdagen och bokattacker.

Eleverna är också på olika sätt delaktiga i skolbibliotekets utformning och verksamhet.

 

Vår skolbibliotekarie heter Helene Karlsson

 

Elever med läshinder har rätt till talböcker. För mer information se http://www.mtm.se. Skolbiblioteket har tillstånd för nedladdning av talböcker från mediawebben Legimus och kan förmedla tillstånd till “Egen nedladdning” till de elever som behöver.

 

Vill du veta mer om vad som händer i skolbiblioteket på Stanstorpsskolan så följ gärna skolbibliotekarien via Instagramkontot (öppnas på extern sida) sök efter kontot “lararbibliotekarien”.

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available