Förskolan som vill, kan och vågar!

Stationsbyns förskola ligger nära tågstationen i Hjärup. Vi har fem avdelningar: Loket, Stationen, Centralen (3-5år), Tåget och Spåret (1-3år).

Läs mer »

Välkommen till område Norr/Centrum-informationsmöte 6/4 2019

Vi välkomnar dig och ditt barn till område Norr/Centrum! Att börja förskolan är en stor händelse i ett barns liv och en ny värld öppnas.  Eftersom vi vill att alla ska få en så […]

Läs mer »

Uppåkra Förskola

I september 2019 kommer barn och personal från Åkervindans förskola flytta in i helt nybyggda Uppåkra förskola belägen precis vid Uppåkraskolan med adress Park Allén 4.

Läs mer »

Vi lär oss maskinernas språk!

För att maskinerna ska göra som vi vill behöver vi använda maskinernas språk -programmeringsspråket. I vår vardag omges vi av programmering som vi kanske inte lägger märke till och målet är att öka barnens […]

Läs mer »

Höstens satsning och kompetenshöjande insats för ännu inte utbildade barnskötare!

Under 5 tillfällen träffas våra ännu inte utbildade barnskötare från olika kommunala förskolor för att gemensamt få bättre insyn i barnskötaryrkets olika delar.

Läs mer »

Läslyftet

Nu stärker vi språket! Vi har beviljats statsbidrag för deltagande i Skolverkets läslyft för förskolan som kommer att genomföras för första gången läsåret 2017/2018.

Läs mer »