Tottarps skolgård Foto: Tottarps skola

Här möts kunskap och glädje

Tottarps skola är en charmig och spännande liten byskola med anor från slutet av 1800-talet. Den är belägen ca 3 km väster om Staffanstorp. Här vävs det gamla och moderna samman till en härlig, utmanande och avkopplande miljö.

Tottarps skola har äventyrspedagogik och spännande lärande som profil.

Läs mer »

Sportlovet på fritids

På programmet för aktiviteter under sportlovet stod det allt ifrån mysdag i mjukiskläder, terapihund till lådbilsrally. Målningsarbete pågick även under veckan i en del av våra lokaler.

Läs mer »

Tottarp skola firade 140 år

Fredagen den 18 augusti firade Tottarps skola 140-årsjubileum. Förmiddagen gick i den gamla skolans tecken där alla lärare var klädda i tidstypsika kläder (lånade från Kulturen i Lund).

Läs mer »

Teknikstipendium till Tottarps skola

Tottarps skola har sökt och fått teknikstipendium för att utveckla teknikämnet på skolan.

Läs mer »

Påskäventyret

Det kom till vår kännedom att herr Grönvall behövde hjälp för att bekämpa ett miljöproblem i Tottarp. Frau Nein som bodde på torpet hade som avsikt att gräva ner miljöfarligt avfall i marken vilket skulle förgifta grundvattnet för hela byn. Som tur va, fanns det agenter som tog sig an uppdraget att förhindra Frau Nein.

Läs mer »

Batterijakten

  Klass fyra på Tottarps skola har deltagit i batterijakten. Batterijakten är en tävling för landets fjärdeklassare där de tävlar om att samla in flest batterier. Detta för att göra alla uppmärksamma om att […]

Läs mer »