Klass 1 på Baghdadutställning

I veckan var klass 1 på Tottarps skola på den fina utställningen Baghdad. Det var några förväntansfulla elever och fröknar som kom dit. Ingen tog direkt emot oss utan vi stod och väntade när det plötsligt glipade lite på dörren – den stängdes igen för att sedan öppnas och denne man kommer ut:

Han låtsades inte se oss först och höll på med någon form av gymnastik och när han vända sig om och blev överraskad och skrek till så skrek alla vi också. Vilken start – barnen var helsålda och tyckte att det var så spännande. Det var Khwarizmi som vi fick träffa. En känd matematiker från Baghdad och vi fick följa med till hans hem. Vi fick åka med hans tidsmaskin och förflytta oss flera hundar år bak i tiden. Vill ni följa med frågade han barnen… JAAAA skrek de i kör.

Han blev mätt av andra kända matematiker bland annat Sonja Kovalevsky som var en kvinnlig rysk matematiker. Hon fick undervisa bakom ett skynke fick vi lära oss. Hon var för vacker för männen i klassen och det var inte så vanligt att kvinnor var lärare heller …

Vi fick prova på massor med spännande matematiska saker hemma hos Khwarizmi och vi hade god tid på oss. Härligt.

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available