Påskäventyret

Skelett på en åker Foto Tottarp

Det kom till vår kännedom att herr Grönvall behövde hjälp för att bekämpa ett miljöproblem i Tottarp. Frau Nein som bodde på torpet hade som avsikt att gräva ner miljöfarligt avfall i marken vilket skulle förgifta grundvattnet för hela byn. Som tur va, fanns det agenter som tog sig an uppdraget att förhindra Frau Nein.

Genom att lösa problem och genomföra uppdrag så skaffade de sig ledtrådar som ledde till ett chiffer.

För att lösa chiffret behövde agenterna bland annat genomgå fysiska utmaningar, lösa naturvetenskapliga och matematiska problem samt lyssna av ett möte utan att bli upptäckta mellan Frau Nein hennes kompanjon.

För att lyckas med alla uppdrag behövde agenterna visa prov på gott samarbete. Givetvis lyckades de skickliga agenterna gemensamt lösa chiffret som ledde till en QR kod. QR koden ledde i sin tur till miljöfarliga avfallet som låg gömt vid Vanningen. På vägen till Vanningen hittade agenterna spår av den miljöfarliga avfallet. Agenterna tog med sig det avfallet till torpet där personal tog vara så att de kom till rätt miljöstation.

Agenterna avslutade sitt uppdrag genom att bränna upp alla bevis. Det var en härlig dag som till största del tillbringades utomhus, där vi grillade hamburgare och gjorde banan med choklad över lägereld. Herr Grönvall tackar alla skickliga agenter för ett mycket väl genomfört uppdrag.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available