Hoppa till huvudinnehåll

Coronaviruset (covid-19)

Staffanstorps kommun följer händelseutvecklingen gällande coronavirussjukdomen covid-19. Här hittar du viktig information och länkar till bland annat Folkhälsomyndigheten och andra viktiga källor kring pandemin, vaccination och covid-19.

Följ rekommendationerna från myndigheter genom att bland annat vaccinera dig och stanna hemma vid symtom. På så vis bidrar du till att minska spridningen av covid-19.

Viktiga länkar

Har du frågor kring vaccination, restriktioner eller covid-19 i allmänhet? För senaste information kring coronaviruset/covid-19 se:

Lättläst information

För barn: Om corona

  • Vill du veta mer om corona? På 1177.se kan du titta på en film om vad coronaviruset är och vad du kan göra för att inte sprida smitta eller bli smittad. Du får tips och råd om att vara hemma mycket, och om vad du kan göra om du är orolig. Klicka här för att komma till hemsidan: För barn: Om coronaÖppnas i nytt fönster

Källkritik

  • Det florerar en hel del felaktig information kring coronaviruset och covid-19. Tro inte på allt du läser och var källkritisk till informationen du tar del av.
  • Sprid inte vidare information du inte är säker på att stämmer.
  • Ta del av korrekt information från myndigheter, exempelvis Folkhälsomyndigheten, Region Skåne och regeringen.

Nedan ser du en kort film från 1177 Vårdguiden om hur du tvättar händerna för att minska risken för att bli sjuk.

Kommunstyrelseförvaltningen