För dig i årskurs 4 upp till dagen du fyller 18 år

Ungdomar. Foto: Kevin Schmid via Unsplash

Här samlar vi det som händer i vår Öppna fritidsverksamhet. Att det är en öppen fritidsverksamhet betyder att alla som vill får komma, det kostar inget (förutom vissa särskilda aktiviteter) och man behöver inte vara medlem för att delta.

Vår fritidsverksamhet riktar sig under eftermiddagstid framförallt till alla barn i åk 4-6. Vi har verksamhet både i Hjärup och i Staffanstorp. Våra två fasta punkter (mätesplatser) finns på Forum Hjärup (Hjärupslundsskolan i Hjärup) och på gamla värmeverket i Staffanstorp (Skolgatan 7 i Staffanstorp). Det finns möjlighet att köpa en fika eller ett enkelt mellanmål och på fredagar kan du dessutom köpa lite godis.

Här händer det massor av aktiviteter för alla kommunens barn, men vi finns även på andra platser. Till exempel hyr vi ibland badet och är där en kväll, idrottshallar är populärt att använda och så finns vi i skolorna. Där är vi för att lära känna så många barn som möjligt så det inte blir jobbigt att besöka eller vara med i vår verksamhet. Vi samarbetar också med skolorna kring vissa temadagar, lov med mera.

Vi vill skapa en meningsfull fritid för kommunens unga invånare, och jobbar för att ha en hög delaktighet (det vill säga att barnen är med och bestämmer och skapar verksamheten), men också genom att ge barnen det de inte vet att de vill ha. Samarbeten med andra verksamheter inom kommunen och med våra föreningar är återkommande inslag också.

Under de flesta vardagar, fredagar och lördagar  har vi öppet lite längre, då riktar sig verksamheten till de i åk 6 och upp till dagen du fyller 18 år. Hos oss är alla i målgruppen välkomna, alla har samma värde och vi respekterar inte att någon utsätts för någon sorts kränkningar eller liknande. Vi står på en stabil värdegrund och speglar den på alla som besöker våra verksamheter på olika ställen.

Har du idéer, eller tankar om vad du skulle vilja göra på din fritid så tveka inte att prata med personalen, eller skriv ett mejl till: fritid@staffanstorp.se

Annars rekommenderar vi er att hålla utkik här på webbplatsen (https://staffanstorp.se/ungistaffanstorp/), här lägger vi upp det som ska hända. Ibland med väldigt kort varsel, men så blir det när något förslag kommer och ska genomföras direkt, och ibland har vi lite längre framförhållning.

Vi finns också på några olika sociala medier. Välkommen att gilla, följa eller lägga till oss som vän så vi kan hålla kontakten!

Hjärtligt välkomna till Staffanstorps fritidsverksamhet!!

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available

6 kommentarer till Om Ung i Staffanstorp

 1. Hej!
  Har ni fortfarande inget nytt om sommarkollo? Vill gärna anmäla dotter när det är möjligt.
  Tack på förhand!

  1. Hej Karin!
   Det finns mer info här: https://staffanstorp.se/ungistaffanstorp/2017/05/14/sommarprogram-2017/
   Anmälan är öppen så du är välkommen att anmäla din dotter!

   /Andreas

 2. När släpps anmälan för sommarkollot för i år 2017?

  1. Hej Sarah!!

   Anmälan kommer släppas under andra halvan av april. Exakt datum är inte klart än, men det kommer att komma ut här på vår websida, samt våra sociala medier (Facebook och Instagram) så fort det är klart. Håll utkik!

   1. Hej Hur går det med kollotiderna?

   2. Hej!
    Det är på gång. Vi inväntar sommarprogrammet i helhet, för att allt ska komma ut samtidigt. Det har tyvärr blivit något försenat men vi räknar med att det kommer ut under nästa vecka.

    Trevlig helg!