För dig i årskurs 4 upp till dagen du fyller 18 år

Välkomna till Ung i Staffanstorp!

Här samlar vi det som händer i vår öppna fritidsverksamhet.
Att det är en öppen fritidsverksamhet betyder att alla som vill får komma, det kostar inget (förutom vissa särskilda aktiviteter) och man behöver inte vara medlem för att delta.

 

Vår verksamhet

Vår fritidsverksamhet riktar sig under eftermiddagstid framförallt till alla unga i årskurs 4-6.
Under de flesta vardagar, fredagar och lördagar har vi också öppet lite längre, då riktar sig verksamheten till de i årskurs 6 och upp till dagen du fyller 18 år.
Vi har verksamhet både i Hjärup och i Staffanstorp.
Våra två fasta punkter (mötesplatser), finns på:

  • Forum Hjärup Hjärupslundsskolan i Hjärup, Ämnesvägen 2
  • Värmeverket i Staffanstorp, Skolgatan 7

Det finns möjlighet att köpa en fika eller ett enkelt mellanmål och på fredagar kan du dessutom köpa lite godis.
Hos oss är alla i målgruppen välkomna, alla har samma värde och vi respekterar inte att någon utsätts för någon sorts kränkningar eller liknande. Vi står på en stabil värdegrund och speglar den på alla som besöker våra verksamheter på olika ställen.

 

Utanför våra mötesplatser

Här händer det massor av aktiviteter för alla kommunens barn, men vi finns även på andra platser. Till exempel hyr vi ibland badet och är där en kväll, idrottshallar är populärt att använda och så finns vi i skolorna. Där är vi för att lära känna så många barn som möjligt så det inte blir jobbigt att besöka eller vara med i vår verksamhet. Vi samarbetar också med skolorna kring vissa temadagar, lov med mera.

Vi vill skapa en meningsfull fritid för kommunens unga invånare, och jobbar för att ha en hög delaktighet (det vill säga att barnen är med och bestämmer och skapar verksamheten), men också genom att ge barnen det de inte vet att de vill ha. Samarbeten med andra verksamheter inom kommunen och med våra föreningar är återkommande inslag också.

 

Har du idéer, eller tankar om vad du skulle vilja göra på din fritid så tveka inte att prata med personalen, eller skriv ett mejl till: fritid@staffanstorp.se

Annars rekommenderar vi er att hålla utkik här på webbplatsen (https://staffanstorp.se/ungistaffanstorp/), här lägger vi upp det som ska hända. Ibland med väldigt kort varsel, men så blir det när något förslag kommer och ska genomföras direkt, och ibland har vi lite längre framförhållning.

 

Vi finns också på några olika sociala medier. Välkommen att gilla, följa eller lägga till oss som vän så vi kan hålla kontakten!
Facebook, Ung i Staffanstorp
Instagram, Ungistaffanstorp.se
Snapchat, Fritidstp

Varmt välkomna till Staffanstorps fritidsverksamhet!

Hoppa till navigering