Uppåkrskolan Foto: DCIM/100MEDIA/DJI_0369.JPG

Uppåkraskolan - för en bra start i livet!

Uppåkraskolan är en treparallellig F-6 skola som ligger i ett växande Hjärup i Staffanstorps kommun. Skolan startade hösten 2016 och fylls på med elever från närområdet med ett starkt söktryck till de yngre årskurserna. När Uppåkraskolan är fullt utbyggd kommer den att rymma ca 525 elever. Hösten 2020 går det ca 450 elever på skolan och en stor andel är inskrivna i fritidshemmet.

Läs mer »

Välkomna till Uppåkraskolans förskoleklass!

Ingenting är som vanligt i dessa tider och vi har därför inte haft möjlighet att bjuda in våra blivande förskoleklasselever att besöka Uppåkraskolan inför skolstarten i höst. Vi förstår att många är nyfikna på […]

Läs mer »

Läsårstider 2021-2022

Här kan du se kommande läsår 2021-2022 och dess lovdagar, lov, utvecklingsdagar och stängdagar med jourfritids…       Höstterminen 2021 Onsdag 18 augusti – onsdagen 22 december   Vårterminen 2022 Onsdagen 12 januari […]

Läs mer »

Miljökalas på Uppåkraskolan!

På Valborg var det dags för ”Miljökalas” på Uppåkraskolan!
Detta var en temadag under vilken eleverna fick arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor kopplade sophantering.

Läs mer »

Författarbesök av Anja Gatu

Vi har haft den stora glädjen att välkomna författaren Anja Gatu till Uppåkraskolan!

Läs mer »

Vi möter våren på nylagt hybridgräs!

Uppåkraskolans skolgård har fått sig ett rejält lyft då flera av våra lekytor fått nytt gräs! Den skånska vintern bjuder allt som oftast på fukt och regn. Detta har tyvärr inte våra gräsmattor på […]

Läs mer »

Luciamorgon på Uppåkraskolan

Idag firades Lucia på Uppåkraskolan. Eleverna i årskurs 5 bjöd på ett stämningsfullt luciatåg under ledning av vår musiklärare Madeleine Friberg.

Läs mer »

Invigning av ”Guldgruvan”

Idag var det invigning av ”Guldgruvan” vår materialbod på skolgården! Guldgruvan är, som namnet antyder, en bod fylld av material för en meningsfull och utvecklande rastsamvaro. Dagen till ära besöktes Guldgruvan av två clowner och en björn som visade upp några av rastaktiviteterna, klippte invigningsbandet och bjöd på glass!

Läs mer »

Lägerskola med årskurs 6

Eleverna i årskurs 6 åkte 11–13 september på lägerskola till Kirsebo Scoutstuga, fint belägen vid Eksholmssjön.

Läs mer »

Författarbesök av Martin Widmark

Första skolveckan avslutades på bästa sätt när vi fick besök av den populära barnboksförfattaren Martin Widmark! Hans omfattande bokutgivning har gett glädje och skapat läslust för mängder av barn både i Sverige och utomlands.

Läs mer »

Välkomna till ett nytt läsår på Uppåkraskolan!

Så har vi äntligen startat upp ett nytt läsår på Uppåkraskolan! Vi hälsar gamla och nya elever varmt välkomna! Uppåkraskolan går nu in på sitt fjärde läsår och vi forsätter arbeta för att ge […]

Läs mer »

Sommaravslutning 2019

Onsdagen 12/6 var det dags för skolavslutning på Uppåkraskolan! De regntunga molnen förtog inte sommarkänslorna inne i Uppåkra kyrka.
Här genomfördes två fina avslutningar med sång, musik och många tänkvärda ord.   

Läs mer »

Eleverna vs Lärarna

Tisdag 11 juni gick den årliga traditionen, då lärare och elever i åk 6 möts i en femkamp, av stapeln i idrottshallen på Uppåkraskolan. På läktarna satt skolans övriga elever och hejade med plakat och hejarop.

Läs mer »

Elevens val

Elevens val är en möjlighet för eleverna att fokusera och fördjupa sig inom ett ämne. På Uppåkraskolan genomfördes läsårets elevens val under tre fina försommardagar.

Läs mer »

Värdegrundsdag i naturen

Sista april genomförde hela skolan en värdegrundsdag i naturen. Vi åkte med buss till det vackra naturreservatet Risen i Genarp, där vi fick en fin dag med både sol, friluftsliv och värdegrundsstärkande aktiviteter!   […]

Läs mer »

Årskurs 4 talar som TED

Eleverna i årskurs 4 inledde läsåret med att ”Tala som TED”. Detta blev ett lyckat projekt som som både omfattade värdegrundsarbete samt utvecklade elevernas retoriska förmåga.

Läs mer »

100 dagar i ettan!

Tisdagen 29/1 firade eleverna i åk 1 med utklädnad, dans och lek att  att de har gått i ettan i exakt 100 dagar!

Läs mer »

Speak up!

Klass 6A presenterar en teaterupplevelse i sann brittisk humoranda!
Eleverna bjuder in till en föreställning i vilken de både tränat sig i scenisk gestaltning, att kommunicera på engelska och att samarbeta.

Läs mer »

Luciafirande

Lucia firades traditionsenligt på Uppåkraskolan med ljus och stämningsfull sång.

Läs mer »

Nu startar det 3:e läsåret!

Idag den 16 augusti startade vi gemensamt upp läsåret 2018/19 – det tredje på Uppåkraskolan.

Läs mer »

Författarbesök

Idag hade vi glädjen att hälsa författaren Torsten Bengtsson välkommen till oss på Uppåkraskolan!

Läs mer »

Nytt läsår + läsårstider

Påminner om att den nya terminen startar onsdagen den 10/1 kl 8:10. Vi på Uppåkraskolan önskar er alla en riktigt God Fortsättning!

Läs mer »

Uppåkradagen 13 Oktober

Missa inte årets händelse på Uppåkraskolan. Boka in den 13 Oktober för Uppåkradagen med massor av kul aktiviteter och gäster.

Läs mer »

Välkomna till skolstart 16 augusti!

Tiden går fort när man har roligt! Det känns verkligen som att detta första år på Uppåkraskolan har sprungit fram. Nu väntar vårt första sommarlov och vår första skolavslutning. Vi blickar tillbaka på ett på många sätt händelserikt år.

Läs mer »

Spontanbesök

Idag på lunchen, när bland annat förskoleklasserna åt lunch fick vi ett trevligt besök. Två poliser kom och hälsade på och pratade med barnen.

Läs mer »