Hoppa till huvudinnehåll

Om anmälningsskyldighet och socialtjänstens arbete

Välkomna på föreläsning om anmälningsskyldighet och socialtjänstens arbete. Arbetsmarknadsförvaltningen erbjuder all personal som arbetar i förskola och skola i Staffanstorps kommun en kostnadsfri föreläsning om anmälningsskyldighet och socialtjänstens arbete. Den innehåller grundläggande information om anmälningsskyldighet, utredningsarbetet samt socialtjänstens insatser.

Föreläsningarna kommer att ledas av Maria Hallme, socionom på socialtjänstens mottagningsenhet för anmälningar gällande barn och ungdomar och Marie Birgersson, Barn- och Ungdomssamordnare. Formatet kommer att vara föreläsning blandat med frågor.

Frågor är en viktig del, så att ni får ut det ni önskar av träffen. Ni får gärna mejla in frågor och funderingar innan vi ses.

Då vi önskar nå ut till så många pedagoger som möjligt i våra skolor/förskolor på ett kontinuerligt vis kommer vi att erbjuda förskolepersonal årliga föreläsningar i detta format för att ge personalen möjlighet att bygga på sin kompetens kring hur anmälningar fungerar och vad som händer hos socialtjänsten efter att en anmälan är gjord. Vi önskar på detta sätt inbjuda till en dialog kring ämnet och öka kunskapen kring anmälningsförfarandet.

Under våren 2024 erbjuder vi ett föreläsningstillfälle där ni kan boka plats för er personal. Föreläsningen kommer att hållas via teams på följande datum och tid:

Torsdagen den 18/4 kl. 16.30-17.30

För ytterligare information och anmälan kontakta barn- och ungdomssamordnare Marie Birgersson på arbetsmarknadsförvaltningen.

Ange mejladress till deltagarna. Vi önskar få in era bokningar senast torsdagen den 11/4.

Vi kommer även gärna till er arbetsplats om det önskas. Hör av er med förslag på datum.

Välkomna!

Utbildningsförvaltningen