Viitasaari

Viitasaari. Foto: Ludicael via Wikimedia Commons

Viitasaari är Staffanstorps kommuns äldsta vänort. Det fanns redan under andra världskriget kontakter mellan kommunerna då ett antal barn från Viitasaari fick en skyddad tillvaro i Staffanstorp.

Viitasaari är beläget i centrala Finland vid väg E75, som är den nord/syd axel som är en av Finlands tyngsta transportleder. Kommunen har 7 800 invånare varav ca hälften bor i tätorten.

Fram till tidigt 1990-tal fanns ett stort utbyte mellan kommunerna, inte minst på skolsidan. Tyvärr minskade engagemanget från båda sidor under en period och det är nu glädjande att vi är på god väg att skapa en förnyad relation. Delegationer från de båda kommunerna har besökt varandra och det är främst inom skola och äldreomsorg som vi hittat gemensamma, intressanta frågor som kommer att leda till nya utbyten.

 

 

Hoppa till navigering

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »