Bosättardag för Vikhem drog hundratals besökare

I strålande sol genomförde Staffanstorps kommun och fyra byggföretag en bosättardag, familjefest och inspirationsdag vid det nya planerade bostadsområdet Vikhem i Staffanstorp söndagen 15 juni.

Alla var inbjudna och mellan 300 och 400 slöt upp. På scenen bjöd trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson och trädgårdsproffsen Annica Rehwin och Eric Danell från Hvilan Utbildning AB på sina allra bästa trädgårdstips. Scenen hade smyckats av Tirups Örtagård som även hade ett inspirationsbord på plats.

Fyra byggföretag; Eksjöhus AB, Anebyhus AB, Veidekke Bostad och Haak Stenhus, visade i en utställning upp hur de nya villorna och radhusen på Vikhem ska utformas och tog emot potentiella kunder och andra intressenter.

Staffanstorps kommuns familjecentral Paletten, Stadsbyggnadskontoret och Medborgarkontoret tog emot staffanstorpsbor vid sina bord i tältet och berättade om fördelarna med att bo i Staffanstorps kommun.

Staffanstorps Fibernät AB informerade om öppet stadsnät, det nya avancerade bredbandsfiber som håller på att läggas i hela kommunen.

Det bjöds på gratis nygrillade hamburgare, viltkorv, ungtuppskorv eller vegetarisk korv till alla genom Hjärups Bageri & Gastronomi medan barnshowgruppen Halla Balooba Hej bjöd på sin populära barnshow med Katta Kalas, Pajje Partaj och Kittelmonstret, om att vara vänner och göra saker tillsammans: ”Det är mycket bättre att vara glad och snäll än sur och elak”!

En tipstävling med kluriga frågor genomfördes och lockade massor av deltagare. Tio vinnare utsågs i tipstävlingen. Minka Strandberg, Maja Johansson, Leif Nilsson, Eva Andersson, Carin Ekstrand, Boris Ekstrand och Kerstin Nilsson var på plats vid prisutdelningen vid 15.30-tiden och tog emot sina priser på scenen. U-B och Maths Johansson, Peter Klang och Elsy Persson är välkomna att hämta sina priser i Medborgarkontoret i Rådhuset i Staffanstorp.

Text och bild: Ivar Sjögren