Drömplank invigdes och första spadtaget togs på Vikhem

Onsdag 8 april togs det första spadtaget av Brf Vikhems Lycka i den nya stadsdelen Vikhem och Staffanstorps ”drömplank” invigdes. Nino Vidovic, Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, representanter för Staffanstorps kommun och Veidekke samt framtida ägare deltog.

Brf Vikhems Lycka är 28 nya radhus som byggs i Vikhem, en helt ny del av Staffanstorp. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tusen nya kommuninvånare som alla kommer att kunna njuta av ett välplanerat område med härliga parker, dammar, motionsspår och torg. I områdets norra del kommer det finnas möjlighet för mindre butiker, kontor, restauranger och förskola.

– Kommunen växer starkt i en jämn takt och det är många barnfamiljer som väljer att bosätta sig här. Vår ambition är att skapa ett Vikhemsområde som erbjuder våra medborgare ett attraktivt boende i en inbjudande och trygg miljö. Vi är därför väldigt glada att Veidekke Bostad har valt att delta i förverkligandet av denna vision, säger Nino Vidovic, Kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Drömplanket är ett fenomen som spridits över hela världen och det urbana konceptet startade då Candy Chang i februari 2011 på ett övergivet hus i New Orleans skrev: ”Before I die…”. Konceptet, som går ut på att uppmana människor att dela sina personliga drömmar i det offentliga rummet, har spridit sig över hela världen och har nu nått Staffanstorp. Veidekkes tolkning är ”Innan jag dör vill jag bo…”.

Drömplank med skrift Foto:Johanna Liwenborg

Kom till drömplanket och skriv ner dina drömmar om boende. Drömplanket kommer att finnas på plats till och med 15 april.

Fakta

Vikhemsområdet ligger i södra delen av Staffanstorps tätort, mellan Kronoslättsvägen och riksväg 11. Här har du nära till landets bästa skolor, badhus, service, idrottsplatser, koloniområde och bussförbindelser till Malmö och Lund. Kommunikationerna till omvärlden är bland de bästa i regionen, du tar dig till Malmö, Lund eller Sturups flygplats på mindre än 20 minuter! Köpenhamns flygplats Kastrup och utlandssemestern ligger bara 40 minuter bort!