Hoppa till huvudinnehåll

En höstlig fest med det bästa Skåne kan erbjuda

Publicerad:

Andra helgen i september tänds grillarna, gitarrerna stäms och våra lokala skånska producenter slår upp sina stånd. Det är dags för skördefest i Staffanstorp med det bästa Skåne kan erbjuda.

– Vi har beslutat att kombinera det bästa och slå ihop vår traditionsenliga Skånefestivalen med en skördefest där vi får lyfta fram de välsmakande lokala och regionala varorna, säger Ivar Sjögren projektledare för Skördefesten.

I samverkan med närings- och föreningslivet vankas det en härlig skördefest för alla med hjärta för det skånska, när Staffanstorps kommun den 13-14 september arrangerar “Skånsk skördefest i Sockerstan” med stöd även av Leader Lundaland och Sparbanken Skåne.

Lokala och skånska utställare tar med sig allt från mat och dryck till handelsvaror från den skånska landsbygden och Staffanstorps Gästis serverar skånsk mat och dryck i ett särskilt restaurangområde.

– Vi räknar med närmare trettio utställare som ger besökarna en härlig skånsk mat- och dryckesupplevelse. När det gäller loppis, tänk på att ta med vad du kan bära, bilar får inte köras in på området.

Afterwork på livemusik

På fredagen inleds festen med en härlig afterwork med mat, dryck och underhållning mellan 16.30 och 21.00 med bland andra Oboybandet som framför en hyllning till Peps. På lördagen är det stor skördefest med producenter, mikrobryggerier, utställare. På scen framträder på lördagen flera skånska liveartister. Redan klara är Danne Stråhed & Dynamo och Karin Tingne storband.

Även Staffanstorps musikskolas elever medverkar med ett musikprogram. För de yngsta blir det barnteater på lördagseftermiddagen med Cirkus Saga, livemusik med Pidde P och ansiktsmålning.

Grilltävling och loppis

Utmed gatorna vid festivalområdet ska det också arrangeras ett loppis för allmänheten. Ett antal bord ställs upp. Först till kvarn får låna bord gratis. Under lördagen vankas en kul grilltävling öppen för alla våra hemmagrillmästare och Skånes godaste öl ska utses.

Alla staffanstorpare med glöd för grillning har chansen att anmäla sig till skördefestens grilltävling. Grillar och hamburgerråvaror finns på plats. Deltagandet är kostnadsfritt, råvarorna är gratis men högst 20 grillare kan delta.

Sänd anmälan till grilltävlingen till: ivar.sjogren@staffanstorp.se. Ange namn, kontaktuppgifter och tröjstorlek. Varje deltagare får en specialdesignad t-shirt.

– Först till kvarn gäller så lägg på ett kol att anmäla dig. Vi vill helst få in anmälan senast 31 juli, uppmanar Ivar Sjögren.

Ivar Sjögren, projektledare för Skördefesten, som i höst arrangeras i Sockerstan, intill gamla ladan, Sockerlekan och Disponentvillan.

Fotograf: Andreas Holm

FAKTA: Skånsk skördefest i Sockerstan

Vad: Skånsk skördefest i Sockerstan
När: Den 13-14 september. Klockan 16.30-21.00 (13/9) och 11-23 (14/9)
Var: Sockerstan, Staffanstorp

Är du nyfiken på Skördefesten kommer mer information publiceras på staffanstorp.se. Mer information om Skördefesten får du i nästa nummer av Staffanstorps Aktuellt, som utkommer den 6 september.

Kategorier

  • Kommun
  • Skånefestivalen
  • Skördefesten
  • Uppleva och göra

Etiketter

  • dryck
  • Festival
  • landsbygd
  • mat
  • Musik
  • skåne
  • skånsk skördefest i sockerstan
  • Skördefest