Hoppa till huvudinnehåll

Måltider i skola och förskola

Måltiden är en central och viktig del i livet oavsett om det gäller det växande barnet eller den äldre. Skolmaten är en källa till livskvalitet, glädje, hälsa och social gemenskap. Tillsammans skapar vi alla – personal som matgäster – en god matupplevelse.

Kostsektionen i Staffanstorps kommun har som mål är att i en lugn, trygg och trevlig miljö servera välsmakande, näringsriktiga och varierande måltider, skolmat och förskolemat, som främjar hälsan och inlärningen samt är miljömässigt hållbara. Mer information finns att läsa i kommunens kostpolicy.

Planering och sammansättning av matsedlar och måltider utgår från Livsmedelsverkets råd för ”Bra mat i skola, förskola och äldreomsorg” (PDF 9 MB).

Kostsektionen arbetar med elevinflytande genom att samla in feedback från matgäster via matråd och undersökningar. Vårt mål är att laga mat som hamnar i magen och ger näring åt lärandet!

Matsedel

Hitta matsedel för din förskolaÖppnas i nytt fönster

Hitta matsedel för din skolaÖppnas i nytt fönster

Matsedel i mobilen

Gör såhär för att ladda ner webb-appen:
1. Surfa in till mpi.mashie.com/app.
2. Sök fram den matsedel du är intresserad av. Staffanstorp skolmatsedel/förskolematsedel.
3. Spara webbappen som favorit, bokmärke eller genväg på hemskärmen.
4.  Gå gärna in och ”gilla” de maträtter du tycker om.

Specialkost och anpassad måltid

Ansökan om specialkost och anpassad måltid ska vid varje läsårsstart skickas in via Vklass.

Specialkost tillhandahålls när det är motiverat av medicinska skäl. För de som önskar avstå från vissa livsmedel på grund av etiska och/eller religiösa skäl, livsstilsval etcetera erbjuds den lakto-ovo-vegetariska måltiden.

Kommunstyrelseförvaltningen