Måltider i skola och förskola

Måltiden är en central och viktig del i livet oavsett om det gäller det växande barnet eller den äldre. Måltiden är en källa till livskvalitet, glädje, hälsa och social gemenskap.

Tillsammans skapar vi alla – personal som matgäster – en god matupplevelse.

Kostsektionen i Staffanstorps kommun har som mål är att i en lugn, trygg och trevlig miljö servera välsmakande, näringsriktiga och varierande måltider som främjar hälsan och är miljömässigt hållbara. Mer information finns att läsa i kommunens kostpolicy.

Matsedel

Planering och sammansättning av matsedlar och måltider utgår från Livsmedelsverkets råd för ”Bra mat i skola, förskola och äldreomsorg”.

Matsedel i mobilen

Från och med V48 publiceras matsedlarna i appen Mashie. Appen är en så kallad webbapp och programmet lagras inte i mobilen utan är ett program som körs via internet. Spara internetadressen på din hemskärm i mobilen och det ser ut precis som en vanlig app.

För att använda webbappen:

  1. gå in på din smartphone eller läsplatta.
  2. skriv in webbadressen mpi.mashie.com/public/app.
  3. sök på Staffanstorps Kommun skolmatsedel/förskolematsedel.

Kvarstående matsedel länkas nedan:

Matsedel Förskola V48-51
Matsedel Förskola V52-1

Matsedel Skola V48-51
Matsedel Skola V52-1

 

 

Specialkost och anpassad måltid

Ansökan om specialkost och anpassad måltid ska vid varje läsårsstart skickas in via Vklass.

Specialkost tillhandahålls när det är motiverat av medicinska skäl. För de som önskar avstå från vissa livsmedel på grund av etiska och/eller religiösa skäl, livsstilsval etcetera erbjuds den lakto-ovo-vegetariska måltiden.

 

 

Hoppa till navigering