Hoppa till huvudinnehåll

Om webbplatsen

Du besöker just nu den senaste versionen av vår webbplats staffanstorp.se som är en kommunikationsplattform i ständig utveckling i WordPress och plattformen Municipio. Här hittar du senaste informationen om kommunen och våra verksamheter.

Webbplatsen riktar sig i första hand till dig som invånare i Staffanstorps kommun. Vår övergripande uppgift är att tillhandahålla relevant information och funktionella tjänster som tillgodoser besökarnas behov. Men det är även vår uppgift att lyssna på dig som kommuninvånare.

staffanstorp.se är uppbyggd med responsiv design, vilket gör att du kan ta del av informationen oavsett om du använder en dator, läsplatta eller mobiltelefon.

WordPress och Municipio

2011 var vi först ut bland kommuner i Sverige att lansera en webbplats i open-sourceverktyget WordPress. Med åren har ett behov av utveckling och modernisering blivit större. Därför lanserade vi den 14 december 2021 en helt ny webbplats, även den byggd i WordPress men nu med plattformen Municipio, utvecklad av Helsingborgs Stad. Plattformen används idag av flera skånska kommuner, förutom av Helsingborg även av bland andra Eslöv och Trelleborg.

Den webbplats du just nu besöker är så kallad headless med publiceringssystemet och informationen helt separerade vilket gör sidorna snabbare för besökaren.

Här kan du läsa mer om MunicipioÖppnas i nytt fönster

RSS-flöde

För dig som vill ha nyheter från kommunen som RSS-flöde kan du använda länken nedan:

RSS från Staffanstorps kommun

Finn det du söker

Du kan navigera på olika sätt på Staffanstorps kommuns webbplats. Klicka på den meny du vill besöka, eller klicka dig genom menyträdet som hittas längst upp till höger på startsidan. Menystrukturen är uppbyggd utifrån ämne och följer en standardiserad struktur som används av många kommuner och myndigheter.

Har du svårt att hitta informationen så prova att använda sökfunktionen.

Även de vanligast förekommande frågor med svar finns på sidan FAQ – Vanliga frågor till kommunenÖppnas i nytt fönster

Staffanstorps kommun strävar alltid efter att ha en bra och tydlig dialog och vi tar tacksamt emot synpunkter för att göra detta arbete ännu bättre.

Kommunstyrelseförvaltningen