Om webbplatsen

Du besöker just nu den senaste versionen av vår webbplats som är en kommunikationsplattform i ständig utveckling. Vi hoppas att du som besökare vill vara delaktig och hjälpa oss att utveckla en bra och funktionell webbplats.

Staffanstorps kommun – framtidens kommun

Hösten 2015 inledde vi  vårt arbete med att ta Staffanstorps kommuns webbplats ännu ett steg framåt, genom att utveckla webben efter de tips och synpunkter vi har fått in under de senaste åren.

Kommunen gick 2011 från en vanlig statisk webbplats till en aktiv, användarvänlig och öppen webbplats. En webbplats som förändras utifrån dig som medborgare och dina önskemål. En webbplats där du som medborgare kan föra en dialog med kommunens tjänstemän. En öppen, rättfram och tillgänglig webbplats.

Hösten 2010 startade vi detta arbetet med vår nya webbplats genom att analysera besöken av den befintliga webbplatsen. Detta arbete visade att det fanns många olika typer av besök och besöksbeteenden, samt att vår syn på hur vår information skulle presenteras inte alltid överensstämde med besökarnas direkta behov och/eller beteende.

Därför valde vi att arbeta om hela webbplatsen och öppna upp för det behovet som besökarna visade på. Samtidigt som vi velat arbeta med denna öppenhet har vi även hela tiden fått ha i åtanke att det finns områden där vi som myndighet, kommun och demokratisk organisation måste presentera information i enlighet med lagar & förordningar, och i enlighet med de politiska beslut som kommunfullmäktige och kommunstyrelse fattar.

Vår övergripande uppgift är att tillhandahålla relevant information och funktionella tjänster som tillgodoser besökarnas behov. Men det är även vår uppgift att lyssna på dig som medborgare och öppna upp för en dialog.

Publicerings- och informationsansvar

Staffanstorps kommun har en organisation för publicering på webbplatsen. Webbredaktörerna sköter publicering, uppdatering och text är utspridda i hela organisationen.

Till vänster på varje sida finns ett e-postlänkat namn till sidansvarig. Ytterst ansvarig för innehållet är den verksamhetsansvarige.

Tanken med webbplatsen är att ge samma service som vid personligt bemötande, att stödja demokratin och att marknadsföra Staffanstorp. Vår webbplats är inte tänkt som ett politiskt forum, då det är tjänstemän och inte de förtroendevalda som svarar på kommentarer på staffanstorp.se. Utvecklingen fortsätter. Arbetet med att förbättra en webbplats pågår hela tiden.

Finn det du söker

För dig som besöker oss finns det två huvudsakliga metoder att finna det du söker här på sidan:

 1. Genom att söka
 2. Följa de sex ämnesflikarna genom att föra muspekaren över ingångarna för att snabbare hitta rätt.

Att lämna en kommentar

Om du har synpunkter på informationen på en viss sida – lämna en kommentar eller e-posta till den som är sidansvarig.

Våra riktlinjer för kommentarer och diskussioner är enkla:

 1. Identifiera dig med namn och e-postadress
 2. Visa respekt

Om kommentaren är en fråga är vår ambition att besvara er kommentar inom 24 timmar, måndag – fredag mellan kl. 8-17 med undantag för veckoslut, helger, sjukdom och semester.

Länkar till andra webbplatser

Staffanstorps kommun förbehåller sig rätten att besluta om vilka länkar som ska ligga på vår webbplats och våra underdomäner.

Frågor om webbplatsen Lisbeth Svensson, 046-25 12 38

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

27 kommentarer till Om webbplatsen

 1. Undrar bara vem som är ansvarig för hemsidan, vilket företag har ni köpt tjänsten från?

  1. Hej Rickard!
   Jag är ansvarig för webbplatsen. Vi har använt olika företag för att ta fram webbplatsen men vi köper inte tjänsten från någon då vi använder WordPress.
   Vill du veta mer kan du mejla mig lisbeth.svensson@telia.com eller ringa mig på 046-25 12 38.
   ha en trevlig dag
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 2. Nu har det gått en bra bit mer än en månad sen jag skrev en fråga på den här sida, och trots att jag skrivit ett inlägg som en påminnelse så har jag inte fått svar. Tjänstemannen som vars uppgift det är att svara vill uppenbarligen inte göra det. Tjänstemannen gör inte det han får betalt för att göra. Antingen får tjänstemannen ta sig i kragen och börja göra sitt jobb (jag har kollat upp, detta ingår i arbetsuppgifterna), eller borde någon ta över dennes jobb!

 3. ” Arbetet med att förbättra en webbplats pågår ju hela tiden.”
  Jag hoppas ni jobbar hårt med detta, för den är ärligt talat usel så som den sköts nu.
  Frågar man efter ett telefon nummer eller mailadress då brukar ni vara snabba med att svara, men med alla andra frågor verkar det vara tystnad som gäller.
  För snart en månad sedan skrev jag en fråga ( eller rättare sagt 2), detta gällde ett i mitt tycke dåligt skött arbete som är betalat med mina skattepengar. Trots att jag skrev en påminnelse så har jag fortfarande inte fått svar.
  Om man läser texten ovan så svarar ni bara om ni anser att det frågan behöver svar. Oförskämt, ja. Drygt, jajamensan. Men OK ni har era regler. Men om ni ser att jag går in och skriver en gång till, hade det då varit så svårt för er att skriva några ord?

  1. Hej Alexander!
   Tack för dina synpunkter. Jag beklagar att du inte har fått svar på dina frågor. Du har rätt i att vi har problem inom vissa verksamheter att hinna svara på alla våra kommentarer.

   Varje verksamhet ansvarar för sina egna kommentarer. Vissa verksamheter har fler kommentarer än andra och många kommentarer är det oftast bara en person som kan svara på.

   Kommentarerna är en av alla våra kanaler (mejl, telefon, felanmälan/synpunktshanteringssystem, brev, facebook med flera) och det vore synd att stänga ner möjligheten att kommentera på våra webbsidor.
   Ha en trevlig dag
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   1. Min tanke var aldrig att stänga ner kommentatorsfunktionen. Däremot vore det kanske på sin plats att byta ut viss personal. Detta ingår i deras arbetsuppgifter, och uppenbarligen sköts det inte.

 4. Jag saknar en sida med samlad historik över kommentarer. Som det är nu så finns bara de senaste fem på huvudsidan. Det finns ju ett nyhetsarkiv, det borde finnas ett kommentarsakriv också. Det är bökigt att behöva leta efter kommentarer på resp sida.
  Sedan ”nyhetstjänsten” försvann så är kommentarern största behållningen på hemsidan.
  Hur går det förresten med ersättandet av ”nyhetstjänsten”?

  1. Hej Hans!
   Tack för dina synpunkter. Nyhetstjänsten kommer inte att ersättas. Det är heller inte aktuellt att samla alla kommentarer på en sida, likt ett kommentarsarkiv.
   Vänligen Johanna Liwenborg, Staffanstorps kommun

 5. Hejsan!
  När jag lämnar en kommentar på den här sidan:
  https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/park-torg-och-vag/parker/#comments
  så är det ingen som svarar efter två veckor. Då har ju syftet med kommentarerna inget värde. Har även e-postat sidansvarig utan resultat.

  Och ja, man har fortsatt att använda ridbanan som nu är full med gropar och en rullstol har begränsade möjligheter att ta sig fram där.

  1. Håller med,dålig respons på inläggen!

   1. Hej Eva!
    Beklagar att du upplever att det är dålig respons på kommentarerna. Tyvärr är det ibland tufft för våra medarbetare att hinna med och svara efter våra riktlinjer:
    Om kommentaren behöver ett svar av oss försöker vi besvara/bemöta kommentaren inom 24 timmar måndag – fredag kl. 8-17 med undantag för veckoslut, helger, semester och sjukdom.
    Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

    1. 24 timmar, det var ett ambitiöst mål Lisbeth. Men vi är ganska många som märker att ni inte når upp till ert mål på 24 timmar. Fast det kanske är så att vissa har långledigt.

     1. Hej Johan!
      Du har rätt att det är svårt men när man använder sociala medier idag är det så att det går fort. 24 timmar måndag-fredag mellan kl 8-17 med vissa undantag vill vi ändå försöka arbeta mot. Vi har dock det problemet att vi alla har andra arbetsuppgifter som vi ska prioritera mellan….
      Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

      1. Ja det där med svar inom 24 timmer var det ju lite si & så med!

 6. Finns det någon (bra) anledning till varför ni inte svarar på frågor som rör parkeringsvakter?

  1. Hej Johan!
   Parkeringsvakterna är upphandlade och för närvarande pågår arbete för att kunna starta upp parkeringsövervakningen, bl a avstämningar med Polisen och upprättande av konto för inbetalning av avgifter hos Transportstyrelsen. Tyvärr har dessa förberedelser tagit längre tid än vad som bedömdes tidigare.

   Peter Norlander, teknisk chef, Staffanstorps kommun

   1. Det svaret har du redan gett mig en gång på ett annat ställe på hemsidan, men det var ju inte det som var grejen med min fråga här. Jag har vid ett par tillfällen de senaste månaderna ställt frågor ang. p-vakter, och ni har låtit bli att svara. Inte förrän jag skrev denna fråga så fick jag ett svar.
    Varför?
    Det var frågan.

 7. ”Nyhetstjänsten” var helt klart det som lockade mest besökare till staffanstorp.se. Kan man anta att var för att ni inte kunde sortera bland det som skrevs, dvs att det var länkningar till tidningar som skrev både ris och ros om kommunen!
  / Jonas

 8. Jag förstår. Jag vill bara framföra att det åtminstone hos mig var en mycket uppskattad funktion som gjorde att jag besökte er hemsida flera gånger dagligen. Jag får helt enkelt hoppas att det kommer någon liknande funktion framöver.

 9. Hej!

  Jag noterar att ”nyhetstjänsten” (som visade nyhetsartiklar i media som på ett eller annat sätt handlade om Staffanstorp) på förstasidan har försvunnit. Med hjälp av den var det väldigt enkelt att hålla koll på vad som skrivs om kommunen i media. Är den bara tillfälligt bortplockad eller är det permanent och i så fall varför?

  Mvh
  Daniel

  1. Hej Daniel!
   Tack för din synpunkt. Staffanstorp i media har tagits bort som ett led i vår utveckling av staffanstorp.se. Kommunens webbplats är dynamisk och under ständig utveckling och vi kommer inte alltid att ha alla funktioner kvar.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   1. Hur kan du få det till ”utveckling” att ta bort en funktion och inte sen ersätta den med något bättre?

    1. Hej!
     Det pågår ett större utvecklingsarbete och ett fåtal delar i detta arbete syns redan. Resterande kommer att bli publikt i vinter.
     Vänligen
     Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 10. Hej!

  Sedan jag nu, med anledning av ABT -avtalet med Skånekommunerna, använt mig av hemsidorna i Örkelljunga, Ängelholm, Trelleborg, Svedala Trelleborgs och Staffanstorps kommuner när jag sökt efter kommunernas olika namn på inrättningar som skolor, förskolor, vårdinrättningar och liknande, kan jag konstatera att Staffanstorps hemsida inte fungerar särdeles bra som arbetsredskap. Hemsidorna finns där, men för att hitta dem måste man gå omvägen via google. Nu hade Staffanstorp bara rapporterat in 97 namn, så det var relativt enkelt ändå, men inte särdeles smidigt. Sökningar på namn som började på Staffanstorps inleddes med: ”SVT:s Uppdrag granskning har tittat på olika kommuners medverkan i Mipim, en av världens största fastighetsmässor som årligen äger rum i Cannes, Frankrike i mars månad. En av de kommuner som granskats är Staffanstorps kommun”, och sökningarna med förskola med ”…et förändras ställs det krav på individens förmåga att inhämta nya kunskaper och att kritiskt granska och sortera information.” (ur Barn och utbildningsplan s.4) Inför årskurs 7 läsår 2015/2016 (klicka här) Ansökan till förskola och fritidshem Ansökan om plats i förskola”. Det var på grund av detta jag var tvungen att gå via google för att hitta till skolornas och vårdinrättningarnas egna hemsidor, och detta var irriterande.
  Hos de kommuner jag tidigare har arbetat mot kom alltid en rubrik upp så att man direkt kunde se xxxskolan, xxxhallen, xxx förskola osv.

  Hälsningar Lennart Dehlin

  1. Hej Lennart!
   Tack för dina synpunkter vi tar med dem till utvecklingsprojektet av webbplatsen.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 11. Hej! Jag ser oftast inte de olika menyvalen på hemsidan, eller så är de inte klickbara (som döda länkar). Jag använder Google Chrome webbläsare. Finns det kompatibilitetsproblem?

  1. Hej Staffan!
   Tack för din synpunkt, vi har inga kända kompatibilitetsproblem på våra webbplatser. Jag använder Google Chrome men jag ser inte det du ser. Vore tacksam om du kunde förklara mer för mig eller mejla mig en printscreene lisbeth.svensson@staffanstorp.se
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun