Om webbplatsen

Digital anslagstavla i din dator. Illustration: Alva Esping

Du besöker just nu den senaste versionen av vår webbplats som är en kommunikationsplattform i ständig utveckling. Vi hoppas att du som besökare vill vara delaktig och hjälpa oss att utveckla en bra och funktionell webbplats.

Staffanstorps kommun – framtidens kommun

Hösten 2015 inledde vi  vårt arbete med att ta Staffanstorps kommuns webbplats ännu ett steg framåt, genom att utveckla webben efter de tips och synpunkter vi har fått in under de senaste åren.

Kommunen gick 2011 från en vanlig statisk webbplats till en aktiv, användarvänlig och öppen webbplats. En webbplats som förändras utifrån dig som medborgare och dina önskemål. En webbplats där du som medborgare kan föra en dialog med kommunens tjänstemän. En öppen, rättfram och tillgänglig webbplats.

Hösten 2010 startade vi detta arbetet med vår nya webbplats genom att analysera besöken av den befintliga webbplatsen. Detta arbete visade att det fanns många olika typer av besök och besöksbeteenden, samt att vår syn på hur vår information skulle presenteras inte alltid överensstämde med besökarnas direkta behov och/eller beteende.

Därför valde vi att arbeta om hela webbplatsen och öppna upp för det behovet som besökarna visade på. Samtidigt som vi velat arbeta med denna öppenhet har vi även hela tiden fått ha i åtanke att det finns områden där vi som myndighet, kommun och demokratisk organisation måste presentera information i enlighet med lagar & förordningar, och i enlighet med de politiska beslut som kommunfullmäktige och kommunstyrelse fattar.

Vår övergripande uppgift är att tillhandahålla relevant information och funktionella tjänster som tillgodoser besökarnas behov. Men det är även vår uppgift att lyssna på dig som medborgare och öppna upp för en dialog.

Publicerings- och informationsansvar

Staffanstorps kommun har en organisation för publicering på webbplatsen. Webbredaktörerna som sköter publicering, uppdatering och text är utspridda i hela organisationen.

Till vänster på varje sida finns ett e-postlänkat namn till sidansvarig. Ytterst ansvarig för innehållet är den verksamhetsansvarige.

Tanken med webbplatsen är att ge samma service som vid personligt bemötande, att stödja demokratin och att marknadsföra Staffanstorp. Vår webbplats är inte tänkt som ett politiskt forum, då det är tjänstemän och inte de förtroendevalda som svarar på kommentarer på staffanstorp.se. Utvecklingen fortsätter. Arbetet med att förbättra en webbplats pågår hela tiden.

Finn det du söker

För dig som besöker oss finns det två huvudsakliga metoder att finna det du söker här på sidan:

 1. Genom att söka
 2. Följa de sex ämnesflikarna genom att föra muspekaren över ingångarna för att snabbare hitta rätt.

Att lämna en kommentar

Om du har synpunkter på informationen på en viss sida – lämna en kommentar eller e-posta till den som är sidansvarig.

Våra riktlinjer för kommentarer och diskussioner är enkla:

 1. Identifiera dig med namn och e-postadress
 2. Visa respekt

Om kommentaren är en fråga är vår ambition att besvara er kommentar inom 24 timmar, måndag – fredag mellan kl. 8-17 med undantag för veckoslut, helger, sjukdom och semester.

Länkar till andra webbplatser

Staffanstorps kommun förbehåller sig rätten att besluta om vilka länkar som ska ligga på vår webbplats och våra underdomäner.

Frågor om webbplatsen Andreas Holm

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »