Kommun och politik

Rådhuset. Foto: Johanna Liwenborg

Staffanstorps kommun styrs av folkvalda representanter, kommunpolitiker, som i allmänna val fått förtroendet att företräda medborgarnas intressen. Förenklat kan man säga att kommunen har en politisk nivå, där de folkvalda fattar beslut i alla större frågor. På en förvaltande nivå arbetar tjänstemän för att göra verklighet av de politiska besluten.

Kontaktuppgifter

Besöksadress: Rådhuset, Torget 1 (om inte annat anges)
Postadress: 245 80 Staffanstorp
E-postadress: kommunen@staffanstorp.se
Webbplats: staffanstorp.se
Organisationsnummer: 212000-1017
Fler kontaktuppgifter finner du här >>

Fakturaadress

Staffanstorps kommun
Fakturaenheten
Ref: XXXX
Box 2
245 21 Staffanstorp

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

16 kommentarer till Kommun och politik

 1. Hej! Vem ansvarar för att transportera bort övergivna/söndriga cyklar från kommunal mark? Vid busshållplatsen till Lund vid rådhustorget och runt intilliggande garage samt i passagen mellan Köpmannagården och Balderskolan ligger ofta ett antal och förfular boendemiljön

  1. Hej Max! Tack för din kommentar. Jag ber om ursäkt att svaret dröjt. Cyklarna hanteras av Securitas som har uppdraget med fordonsflytt, där cyklar räknas som fordon. Vänlig hälsning Andreas Holm, Staffanstorps kommun.

 2. Jag vill att vi pratar om säkerheten att bo i Staffastorp jag vill säga Sonesson och Per att jag deltar

  1. Hej Sten!
   Har du bokat möte med Christian Sonesson och Per Almström?! Du kan alltid mejla till dem personligen: christian.sonesson@staffanstorp.se per.almstrom@staffanstorp.se
   vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 3. Läste i Sydsvenskan att Stp skulle köpa in en svindyr bronsfot?!?!?
  Är detta ett skämt?
  Så mycket pengar som kunde lagts på mycket bättre saker!

 4. Jag vill ha reda på dom som har bestämt att när elverket bygger om sina st så skall bel byggas i ett skåp utanför om dom öppnar det och tar proppar och reläer så är hela byn släckt, då är det inte lönt att sätta upp kameror ni kan sätta armaturer på torget som tänds när det är folk på torget.

  1. Hej
   Belysningsanläggningar byggs i enlighet med gällande lagstiftning och så även belysningsskåpen. Funktionen, system m.m. blir densamma oberoende var skåpen är placerade, men genom att ha dem rätt placerade så underlättar det avsevärt i driften.
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, projektledare Tekniska

 5. Hej!
  Är nyinflyttad på Rådhusgången 7,oktober 2017. Rådhusgången är väl en gågata,där det gäller begränsad hastighet och parkeringsförbud?
  Rådhusgången är väldigt högt trafikerad mellan kl 06-22. Ständigt står det bilar parkerade på gatan oftast anställda i hemtjänsten,ofta blockerar dom vägen för leveranser av varubilar. Hastigheten är väldigt hög på gången, framför allt av Örestads bevakning och Taxi Skåne. Trots att det finns skyltar om att det är en gågata,verkar det inte framgå. Finns det kanske något bättre sätt att skylta,för att få ner hastigheten och få bort parkeringen?
  Hur hanterar ni problemen på Rådhusgången?

  1. Hej Per!
   Tack för din synpunkt och frågor. Vår gatu- och trafikingenjör på Stadsbyggnadsförvaltningens tekniska enhet har semester. Henrik Alven, henrik.alven@staffanstorp.se återkommer efter den 23/7.
   Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

  2. Hej Per!

   Som du nämner kommer skyltningen till gågata med vissa restriktioner gällande maximal hastighet och parkering. Jag meddelar Polismyndigheten gällande de höga hastigheterna samt parkeringsvakten för kontroll av parkering på plats.

   När det kommer till omskyltning är det troligtvis inte aktuellt, men jag ska ta en diskussion med nämndsordföranden då omskyltning är ett politiskt beslut.

   Fortsatt trevlig sommar,
   Henrik Alvén, Staffanstorps kommun

   1. Tack för svar .

 6. Hej!
  Undrar var Staffanstorps skolbibliotek placerar sig på listan:
  https://www.dik.se/om-dik/ovrigt/nyhetsarkiv/har-finns-skolbiblioteken-som-haller-varldsklass/
  Många grannkommuner är glädjande nog med på listan men hur satsar Staffanstorp?

  1. Hej Lars,
   ”Skolbibliotek i världsklass” är en utmärkelse som fackförbundet DIK organiserar. Det är varje skola som själva beslutar om man vill ansöka om utmärkelsen och i år var det ingen av Staffanstorpsskolorna som valde att göra detta.

   vänliga hälsningar
   Krister Åkesson, tf utbildningschef, Staffanstorps kommun

 7. Hörde Sonesson på tv nyss. Tydligen är det olagligt att behandla samhällsgrupper olika i bostadsbristfrågan. Ändå ser vi bara nysvenskar i husvagnarna. Är inte det att behandla folk olika? Vore det dessutom inte bättre för integrationen om vi placerade ut lite nyskilda och pensionärer i trailerparken oxå? Det känns väl som en rimlig lösning? Jasså inte? Det skulle inte jag heller tycka om det var jag som skulle bo där.

 8. Är intresserad av hur mycket kommunen får i inkomst av att tillåta försäljning av fyrverkeri på Bråhögsplatsen. Motsvarar denna summa allt lidande för människor som upplevt krig äldre samt våra djurs lidande.
  Är medveten om er torg policy kanske dags för en lag ändring.
  Kan jag som privat person hyra denna plats nästa år?
  Snälla tänk till så sliper vi miljöförstöring och lidande.
  mvh L.L

  1. Hej Lena!
   Det är torgtaxan som gäller för uthyrning av plats. De som har stått på platsen tidigare och är årligen återkommande tar vi hänsyn till som till exempel julgransförsäljning och fyrverkeriförsäljning.
   Du kan hyra denna plats om den är ledig, den går inte att boka. Vill du få till en lagändring kan du kontakta dina politiker. https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/sa-styrs-kommunen/politiker/
   Kanske vill du lämna in ett medborgarförslag: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/politik/medborgarforslag/
   Med vänlig hälsning
   Pontus Borgstrand, stadsbyggnadschef, Staffanstorps kommun