Kommun och politik

Rådhuset. Foto: Johanna Liwenborg

Staffanstorps kommun styrs av folkvalda representanter, kommunpolitiker, som i allmänna val fått förtroendet att företräda medborgarnas intressen. Förenklat kan man säga att kommunen har en politisk nivå, där de folkvalda fattar beslut i alla större frågor. På en förvaltande nivå arbetar tjänstemän för att göra verklighet av de politiska besluten.

I Staffanstorps kommun arbetar vi med de mål som kommunfullmäktige beslutat om för mandatperioden 2014-2018. Viktiga områden är bland annat en bra start i livet och omsorg för medborgarens villkor.

Kontaktuppgifter

Besöksadress: Rådhuset, Torget 1 (om inte annat anges)
Postadress: 245 80 Staffanstorp
E-postadress: kommunen@staffanstorp.se
Webbplats: staffanstorp.se
Organisationsnummer: 212000-1017
Fler kontaktuppgifter finner du här >>

Fakturaadress

Staffanstorps kommun
Fakturaenheten
Ref: XXXX
Box 2
245 21 Staffanstorp

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

59 kommentarer till Kommun och politik

 1. Hörde Sonesson på tv nyss. Tydligen är det olagligt att behandla samhällsgrupper olika i bostadsbristfrågan. Ändå ser vi bara nysvenskar i husvagnarna. Är inte det att behandla folk olika? Vore det dessutom inte bättre för integrationen om vi placerade ut lite nyskilda och pensionärer i trailerparken oxå? Det känns väl som en rimlig lösning? Jasså inte? Det skulle inte jag heller tycka om det var jag som skulle bo där.

 2. Är intresserad av hur mycket kommunen får i inkomst av att tillåta försäljning av fyrverkeri på Bråhögsplatsen. Motsvarar denna summa allt lidande för människor som upplevt krig äldre samt våra djurs lidande.
  Är medveten om er torg policy kanske dags för en lag ändring.
  Kan jag som privat person hyra denna plats nästa år?
  Snälla tänk till så sliper vi miljöförstöring och lidande.
  mvh L.L

  1. Hej Lena!
   Det är torgtaxan som gäller för uthyrning av plats. De som har stått på platsen tidigare och är årligen återkommande tar vi hänsyn till som till exempel julgransförsäljning och fyrverkeriförsäljning.
   Du kan hyra denna plats om den är ledig, den går inte att boka. Vill du få till en lagändring kan du kontakta dina politiker. https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/sa-styrs-kommunen/politiker/
   Kanske vill du lämna in ett medborgarförslag: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/politik/medborgarforslag/
   Med vänlig hälsning
   Pontus Borgstrand, stadsbyggnadschef, Staffanstorps kommun

 3. Så tråkigt att kommunen inte vill ställa upp med en slant till dopgåvan till prins Oskar.
  Det är ju inte en personlig gåva som bara han kan nyttja utan en gåva som hela Skånes barnaskara kan nyttja.
  Alla pratar om att barn behöver komma ut mer, röra på sig och då är ju en naturlekplats en perfekt början. Det lockar till glädje och naturligt lekande och även en längtan till att återvända till skogen.
  Den kan ju nyttjas både privat och av alla förskolor och skolor – även Staffanstorps barn behöver kommer ut i skogen och naturen.
  (Sen är det ju bra att man även tillsätter pengar till förskolor/skolor så de kan ta sig ut i naturen!)

  1. Det låter alldeles utmärkt att kommunen inte fjäskar för kungahuset. Pengarna kommer mycket bättre till nytta för oss som bor här!

 4. Hej, det ryktas om att det är mycket bråk och oroligheter på Hagalidskolan och att polisen är på plats relativt frekvent. Jag funderar kring sanningshalten i detta då det inte går att se det i någon form av rapportering. Är det sant och ett känt problem? Om så, vad har kommunen i sådant fall för handlingsplan? Mvh Patrik

 5. Jag kom imorse( vid 7) på gång/cykelvägen under järnvägsspåren vid stationen i Hjärup. Jag har min 4-åriga son i barnsadel där bak. Cykelvägen är täckt av intrampad snörsörja som tydligen frusit. Jag har inte en chans utan halkar omkull med min cykel och min son. Detta är oacceptabelt! Vad händer med äldre människor? Kan man kanske skicka sjukhusräkning och/eller förlorad inkomst till er om ngt händer ?/Åsa

 6. Hej,

  Det blåste mycket i helgen, och stora mängder frigolit blåste iväg från JM:s byggplats i Hjärup. Det ligger nu på åkrarna, sitter fast i buskar och hänger i träd. Inte snyggt och inte så bra för miljön. Vem har ansvar för att detta städas upp/ser till så att ansvariga faktiskt städar upp det?

  Mvh
  Viveka

  1. Hej
   Det är markägarnas ansvar för att hålla rent på sina egna fastigheter och respektive väghållaren inom det område som tillhör vägarna. Fastighetsägaren eller väghållaren kan be att den som skräpar ner ska städa upp.
   Vi har varit i kontakt med JM och de är medvetna om att det blåst iväg en del och försöker städa upp där de ser det .
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, Staffanstorps kommun

  2. Hej
   Vi är fullt medvetna om att det blåste och att vi blev av med material.
   Givetvis samlar vi upp vårt material som ligger (låg) i halva Skåne, precis som du hade gjort om det varit dina saker.
   För info, så gör vi vad vi kan för att det inte ska blåsa iväg men naturens krafter rår vi inte på. Har du förslag inför nästa oväder så är du hjärtligt välkommen att lämna dessa.
   Med vänlig hälsning Martin på JM

 7. Hej, Har ansvariga inom kommunen funderat på att se över julbelysningen i centrum? När man besöker Malmö och Lund så har de uppdaterat sig på denna front. Vilket ger en himla mysig miljö att gå i centrum och njuta av stämningen. Hade varit trevligt att se ngt nytt i Stp.