Hoppa till huvudinnehåll

Fakta om kommunen

Staffanstorps kommun ligger precis där den ska och har ett utomordentligt strategiskt läge mitt i den dynamiska Öresundsregionen, nära tre stora universitetsstäder. Köpenhamnaren kör hit på 30 minuter, malmöbon tar sig hit på mindre än en kvart och lundabon cyklar till Staffanstorp på 20 minuter.  Vi påstår inte att vi ligger ”nära”.  Vi ligger betydligt närmare än så.

Vi har ett av de bästa näringslivsklimaten i landet, som tillsammans med vårt geografiska läge gör oss attraktiva för företag. Samtidigt lockar vi också – genom spännande byggnadsprojekt, goda kommunikationer och bra kommunal service – allt fler människor att flytta hit.

Staffanstorp är en modern kommun som arbetar aktivt för att inom en snar framtid vara en 24/-myndighet där både du som invånare och företagare kan nå oss digitalt via våra e-tjänster hela dygnet. Redan nu kan du se vår digitala utveckling på staffanstorp.se, i våra e-tjänster och införande av “Säker digital kommunikation” (SDK).Öppnas i nytt fönster Digitaliseringen hjälper till att bidra till vår fortsatta utveckling och tillväxt för att bli en attraktiv kommun.

Med det sagt, Staffanstorps kommun har väldigt mycket att erbjuda. Här finns lugnet med varierad natur, men också spännande och annorlunda upplevelser och social gemenskap.

  • Staffanstorps är en god kommun att leva i.
  • En vänlig kommun att känna sig trygg i.
  • En säker kommun att växa upp i.
  • En klok kommun som förstår att värna om sina medborgare i alla åldrar.

Kommunen ansvarar för en stor del av den samhällsservice som finns där vi bor, bland annat skola, barnomsorg, teknisk service, socialtjänst och äldreomsorg.

Kommunstyrelseförvaltningen