Demokrati och påverkan

Sommarmarknad i Jakriborg

De förtroendevalda i Staffanstorps kommun fattar varje vecka beslut som direkt eller indirekt påverkar dig som kommuninvånare. Det handlar till exempel om barnomsorg, skola, vägar, grönytor med mera. Genom att vart fjärde år rösta är du med och väljer vilka som ska styra Staffanstorps kommun under den kommande mandatperioden, men det går naturligtvis även att påverka den kommunala verksamheten mellan valen.

Ett sätt är att lämna in medborgarförslag som sedan behandlas av kommunfullmäktige. En annan möjlighet är att framföra dina synpunkter, förslag till förbättringar och goda idéer till kommunens synpunktshantering.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Demokrati och påverkan

 1. Läste i Sydsvenskan om tiggarna. Klart som korvspad att även Staffanstorp ska förbjuda tiggeri.
  Sverige är uppbyggt på att man jobbar för att få pengar!

 2. Hej,
  Hur ställer sig Staffanstorps kommun till att ge en gåva till prins Oscars lekplats på Söderåsen?
  Jag hoppas innerligt att vi står över och hellre lägger pengarna i vår egen kommun.

  Med vänlig hälsning,
  Thomas

  1. Hej Thomas!
   Staffanstorps kommun kommer inte att vara med och ge en gåva till prins Oscars lekplats på Söderåsen.
   Med vänliga hälsningar Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   1. Jag tycker det är tråkigt att vår kommun (och andra kommuner) inte ställer upp.

    Det är en fin gåva som kan nyttjas av alla.

   2. Hej! Imorgon besöker journalisten Joakim Lamotte Staffanstorp efter oroliga föräldrars vädjan om hjälp i kommunen efter stora oroligheter. Vad görs mer än alla tjusiga sidor som vi kan följa? Vilka politiker och ansvariga dyker upp imorgon klockan 19:00 och svarar på oroliga invånares frågor?
    Mvh
    Madeleine

    1. Hej Madeleine!
     Tack för din synpunkt. Vår webbplats är inte tänkt som ett politiskt forum, då det är tjänstemän som svarar på kommentarer på staffanstorp.se. Därför är det svårt att svara på dina frågor. Det bästa är att ställa frågorna direkt till kommunens ansvariga politiker, här kan du hitta kontaktuppgifter>>
     Vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »