Hoppa till huvudinnehåll

Staffanstorps kommun – en av de första i landet att införa SDK

Publicerad:

Staffanstorps kommun är tillsammans med Gotlands kommun de två första av 290 att införa ”Säker Digital Kommunikation” (SDK) i verksamheten. Därmed tar Staffanstorp ett tydligt och grundläggande steg i kommunens utveckling mot en digital 24/7-myndighet.

Med SDK öppnas nu möjligheten för kommunen att med högsta grad av säkerhet och integritetsskydd kommunicera digitalt med andra myndigheter såsom Arbetsförmedlingen, Region Skåne och omkringliggande kommuner. Även Försäkringskassan, Polismyndigheten, Skolverket, Socialstyrelsen med flera statliga myndigheter är på väg att ansluta sig till SDK.

Det gläder mig att vi kunnat nå denna höga grad av digitalisering endast två år efter att kommunstyrelsen beslutat om att genomföra en prioriterad insats på digitaliseringsområdet. Vinnare är våra kommuninvånare och företagare, som kommer att uppleva en smidigare, säkrare och snabbare kommunal service, säger Georg Heuwing, utredningschef i Staffanstorps kommun.

En del av kommunens digitaliseringssatsning

Införandet av SDK är en del av Staffanstorps kommuns bredare digitaliseringssatsning, ett arbete för vilket kommunen blev nominerad till Kvalitetsmässans utmärkelse ”Sveriges Digitaliseringskommun 2023”.

Det ligger i alla kommuners långsiktiga intresse att utveckla våra digitala processer, tjänsteproduktion och myndighetsutövning. Införandet av SDK är en viktig pusselbit i Staffanstorps satsning på att effektivisera vår service. Vi kommer nu att gå vidare med att tillsammans med lokala och regionala partners bygga lättillgängliga, rättssäkra och trygga tjänster. Håll utkik på vår hemsida staffanstorp.se! säger Stefan Johansson, IT-strateg i Staffanstorps kommun.

Mer information

I en intervju med vår digitaliseringsstrateg Ahmad Okal kan du läsa mer om kommunens arbete med digitalisering.

Vill du veta vilka kommuner som är anslutna till SDK? En karta finns på Ineras hemsida. Där kan du även läsa mer om “Säker digital kommunikation”. (öppnas i ny flik)Öppnas i nytt fönster

Kategorier

  • Digitalisering
  • Kommun

Etiketter

  • digitalisering
  • IT
  • Säker Digital Kommunikation
  • sdk