Hoppa till huvudinnehåll

Bäst företagsbetyg i Skåne – åter igen

Publicerad:

Satsningarna på lokalt näringsliv står sig fast när årets företagarenkät redovisas av Svenskt Näringsliv. Staffanstorps kommun är bäst i Skåne för andra året i rad.

Våra företag är själva grunden i vår gemensamma välfärd – allt börjar där! Därför är det glädjande och hedrande att just våra företagare återigen ger oss så fina omdömen i Svenskt Näringslivs enkätundersökning. Det är ett förtroende som ger oss fortsatt energi i vårt arbete och som vi kommer att bygga vidare på. Jag vill här rikta ett särskilt tack till våra tjänstemän, våra företagare och våra kommuninvånare i Staffanstorps kommun för allt engagemang och hårt arbete, säger Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorps kommun.

Samarbetet mellan kommunen och företagen är starkt förankrat och gör kommunen till en bra plats att driva sitt företag på. Det visar inte minst undersökningen från Svenskt Näringsliv. Staffanstorps kommun får de bästa enkätresultaten av Skånes 33 kommuner och ligger tillsammans med Timrå och Vårgårda i topp 3 av 290 kommuner i Sverige.

Regional och nationell toppklass

I årets enkät ger lokala företagare ett något högre betyg än förra året. 4,5 i snitt jämfört med rikssnittet om 3,5 på en sexgradig skala. Bland annat ger företagarna högt betyg för kommunens service och bemötande och kommunpolitikers och tjänstemännens attityd till företagarna, som ligger i såväl regional som nationell toppklass.

Vi arbetar målmedvetet och långsiktigt för att erbjuda vårt lokala näringsliv bästa tänkbara kommunala service, bemötande och korta kommunikationsvägar. Vi går nu vidare med att utveckla vår tillgänglighet genom fler digitala tjänster och effektivare handläggnings- och kommunikationsprocesser för att bli ännu bättre, säger Per Almström, kommundirektör i Staffanstorps kommun

Sedan slutat av 1990-talet har Svenskt Näringsliv undersökt det lokala företagsklimatet. Det sker genom en stor årlig enkätundersökning som omfattar mer än 30 000 företag från hela Sverige. Enkätsvaren utgör tillsammans med fem statistikfaktorer underlag till Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet som presenteras den 20 september 2023.

Nedan ser du sammanfattande omdöme och ranking. Källa: Svenskt Näringsliv

Mer information

Du hittar mer information om företagarenkäten på Svenskt Näringslivs hemsidaÖppnas i nytt fönster (öppnas i ny flik).

Besök gärna Business Port Staffanstorp – kommunens och de lokala företagarnas gemensamma näringslivsbolagÖppnas i nytt fönster

Kategorier

  • Jobb och företagande
  • Kommun

Etiketter

  • företag
  • företagsranking
  • Näringsliv
  • svenskt näringsliv