Hoppa till huvudinnehåll

Julmarknad och luciafirande

Publicerad:

Blir det någon jul i år? Staffanstorps Aktuellt har ställt fem frågor till Linda ”Ljusinda” Lundqvist.

Blir det något julfirande i Staffanstorp år?

Jajamensan! Visst blir det julfirande igen i Staffanstorp. Jag planerar just nu för en ny skojig julmarknad den 26 november och även luciafirande den 13 december.

Vad kommer att hända på julmarknaden?

Vi ska som vanligt skapa en mysig och lekfull julmarknadsstämning med lokala aktörer, företagare, föreningar och hantverkare av olika slag.

Var sker detta?

Julmarknaden går av stapeln på Torget i Staffanstorp. Luciapromenaden går genom centrum och vi gör små stopp med det långa luciatåget från Gullåkrakören, sjung gärna med.

Vilka är med och arrangerar?

Staffanstorps kommun och Sparbanken Skåne är med och arrangerar. Vilka aktörer som ska vara med på marknaden är inte riktigt klart.

Hur länge har du stått bakom julfirandet i Staffanstorp?
Jag vet inte när julmarknaden startade från början men jag har varit behjälplig med detta i cirka åtta år.

Information om julmarknaden

– Den 26/11 klockan 11.00 väcker vi den snarkande tomten tillsammans och sedan är julmarknaden på torget framför medborgarhuset i full gång, berättar Linda Lundqvist.

– Alla barn som vill får lämna sin önskelista till tomten, en del barn vill lämna sina gamla nappar till tomtebarnen och några vill säga hej. Sång och musikförgyller stämningen musikertrion Linda Lundqvist, Uffe Bejstam och Matilda Åström underhåller i svängig och stämningsfull anda. Var med och pyssla små älgar av trä som ni kan hänga i julgranen där hemma, mingla, träffa grannar och bekanta. Flera aktörer, företagare och föreningar kommer att medverka på julmarknaden. Passa på att handla fina julklappar till era nära och kära.

På marknaden finns bland annat Sparbanken Skåne som är huvudsponsor för marknaden, de bjuder på roligheter och godsaker. Lions bjuder på gröt och har försäljning av svamphus så ni kan odla egen svamp där hemma i vinter. Man kan träffa företagare såsom Classicum, Teres Miner, Reservkraft AB, Senior arbetsglädje. Ola Olsson Modigh ställer ut veteranbilar. Scouterna är på plats enligt tradition med sitt fina julloppis, Marianne Svenning ställer ut och säljer vackra sliversmycken, det säljs supersöta tomtar, karameller och annat spännande julhantverk. Mariannes karameller är med och julhjälpen i Staffanstorp.

Varmt välkomna allihop!

Information om Luciapromenaden

Luciapromenaden startar vid Ica på Bråhögstorget kl 11.00 och går sedan långsamt genom centrum med små stopp utefter vägen. I det långa glädjefyllda luciatåget medverkar ca 80 elever från Gullåkrakören. Alla bjuds in att sjunga med. och alla, både stora och små, är välkomna att gå med i tåget.
– Klä gärna ut er i julig anda! Varmt välkomna, säger Linda.

Information om Juldans på torget på självaste julafton klockan 10.00

Ta med barnen, hunden, grannarna, släkt och vänner till Torget på julafton så rastar vi av oss tillsammans innan det vankas mat och Kalle ute i stugorna. Dans kring granen på både ett lekfullt och traditionellt vis till livemusik. Det kommer bli superkul.

Kategorier

  • Kommun
  • Uppleva och göra

Etiketter

  • jul i staffanstorp
  • jul på Torget
  • julfirande
  • kultur
  • Linda Lundqvist
  • staffanstorp kommun