Hoppa till huvudinnehåll

Missa inte helgens Skånefestival

Publicerad:

Vi hoppas att alla staffanstorpsmedborgare går man ur huse för att njuta när andra upplagan av Skånefestivalen 2022 går av stapeln i gröngräset i Balders Hage 12-13 augusti. Staffanstorps kommun fyller 70 år och det ska firas!

Festivalen i Balders hage i augusti blir en stor skånsk picknick i det gröna med ett starkt musikprogram med Allsångståget, stor hyllning till Peps Persson, hitmakaren Michael Saxell som skrivit de skånska hitlåtarna ”När en flicka talar skånska” och ”Om himlen och Österlen”, musiklegenden Dan Hylander, med flera. Det blir även prisutdelningar där eldsjälar från kommunens fina kultur- och föreningsliv uppmärksammas.

Det blir smaskig servering från Oskar Gross foodtruck Smashburger Staffanstorp. Ingen dryckesservering sker på plats och det går utmärkt att ta med sin egen picknickkorg.

Glöm inte ta med egen dryck för det kan bli varmt och soligt väder!

Jubileumsvecka

Musikfesten i Balders hage inleder en jubileumsvecka i Staffanstorps kommun vars föreningar bjudits in att delta och visa upp sig med egna öppna hus under veckan. Jubileumsveckan avslutas med det stora eventet Vendeltidsdagarna på Uppåkra arkeologiska center 20-21 augusti.

Jubileumsutställning

I november blir det en stor jubileumsutställning i Medborgarhuset som alla inbjuds att delta i. Se särskild inbjudan här intill!

Förhoppningen är att jubileet ska erbjuda något för de flesta smaker. Och att alla Staffanstorpsmedborgare ska delta med glatt firarhumör. Varmt välkomna alla!

Programmet i Balders Hage i Staffanstorp

OBS: Cirkatider.

KORTPROGRAM

Fredag 12 augusti:
18.00 AFTERWORK. Allsångståget
20.00 SHOW. Carry a stone, stor Pepshyllning

Lördag 13 augusti:
14.00 FAMILJ: Rimstad Rockerz
15.00 UPPVISNING. Staffanstorps Sportsdrill
15.30 MUSIKTEATER. Ernst, Ulla och Edvard
16.30 SYMFONISK GITARROCK. Sagor som leder mot slutet
17.30 KONSERT. Michael Saxell
18.30 PRISUTDELNINGAR och UPPVISNING av Nevis RGK
18.45 HUSBANDET. Skånska kalasorkestern
20.00 KONSERT. Dan Hylander trio

HELGENS PROGRAM I BALDERS HAGE

  • Fredag 12 augusti

    18.00 ALLSÅNG. Linda Lundqvist och Allsångståget

    Kom och sjung allsång med oss! Vår egen allsångsstjärna Linda Lundqvist och Allsångståget bjuder in till en lång rad härliga kända allsångslåtar och leder oss alla in i den mysiga musikhelgen i Balders Hage
    Musiker:
    Sven Bornemark, bas
    Uffe Bejstam, sax/gitarr
    Palle Arvidsson, trummor
    Linda Lundqvist, sång & gitarr

    20.00 SHOW. Carry a stone

    Kom och hylla minnet av Skånes egen speleman Peps Persson.

    Den 27 juni 2021 gick Per Åke Tommy ”Peps” Persson ur tiden. En man som betytt så mycket för den skånska och svenska musikscenen och inte minst för Hässleholmsbandet Carry a Stone!

    Carry a Stone är 14-mannabandet från Hässleholm som spelar egenskriven pop, rock och reggae på skånska.  Tillsammans med gästartister kommer Carry a Stone bjuda på en som bjuder på oförglömlig Pepshyllning som de tidigare under stort jubel framfört på kulturhus och teatrar i norra Skåne.

    Det blir en kväll fylld med gung och sväng, där de spelar sina favoriter ur Peps stora musikkatalog.

  • Lördag 13 augusti

    OBS: Cirkatider.

    14.00 FAMILJ. Rimstad Rockerz

    Rimstad rockerz är bandet som spelar barnlåtarna du önskar att du växte upp med! Dom gör en föreställning med riviga sånger, dance moves och färgglada kostymer, något för alla barn från 1 – 99 år. Är du över 99 måste du fråga en vårdnadshavare om lov.
    Medlemmar: Anders, Anton, Johan och Sebastian.

    15.00 UPPVISNING. Staffanstorps Sportsdrills IF

    Vi får en härlig showdrilluppvisning med Staffanstorps egen drillförening!

    15.30 MUSIKTEATER. Ulla, Edvard och Ernst

    Artister från Malmöoperan framför sånger av Ulla Billquist, Ernst Rolf och Edvard Persson ur en aktuell  teaterpjäs sjungna.

    Svensk mellankrigstid. En era som började i framåtanda och optimism för att utmynna i depression och orostider. Filmen gick från stumfilm till ljudfilm och över hela landet turnerades det och spelades revy i varenda stad. En rad nya artister kom fram och musiken var glättig och käck.
    Vilka var människorna bakom de glada sångerna, de lustiga filmerna och revyerna? Möt tre av de mest kända artisterna i 30- och 40-talens Sverige. Deras uppgift var att roa, att få publiken att glömma orostiderna för en stund. Deras sånger har nått odödlighet även om de själva är borta sen länge. Lär känna Ernst, Ulla och Edvard, deras sorger och glädjeämnen bortom de glittrande fasaderna.

    Edvard Persson – Nils Olsson
    Ulla Billquist – Suzanne Flink
    Ernst Rolf – Johan Palmqvist
    Pianist – Annika Bjelk
    Musik av bland andra Kaj Gullmar, Gösta Stevens, Jules Sylvain

    16.30 SYMFONISK GITARROCK.  Sagor som leder mot slutet

    Skånskt albumaktuellt instrumentalt postrock/metalband med Staffanstorpsanknytning som främst turnerar utomlands. Blandar tyngre teman med mildhet och skörhet. Deras debutalbum betygsattes av Post Rock Essentials ”ett av de bästa albumen 2016”. Nominerades som “Bästa nykomling” och “Bästa album”.

    17.30 SINGERSONGWRITER. Michael Saxell

    Får vi presentera ingen mindre än låtskrivaren som skrivit de skånska hitlåtarna ”När en flicka talar skånska” och  ”Om himlen och Österlen” och även vinnarlåten ”If I were sorry” som Frans vann Melodifestivalen med 2016.

    Han är en av vårt lands och Skånes allra främsta låtskrivare Michael Saxell som bjuder på många smakprov ur sin stora välkända musikskatt. Född i Malmö, bor i Ystad, bodde åren 1975 – 1991 i Vancouver i Kanada. Han har skrivit hundratals internationella låtar till kända artister, har varit förband till Jeff Beck samt skrivit musik både till filmerna Änglagård andra sommaren och Blådårar.

    18.30 PRISUTDELNINGAR och UPPVISNING

    Utdelning av några av Staffanstorps kommuns stipendier. Nevis RGK, Nevis rytmiska gymnastikklubb har uppvisning.

    18.45  HUSBANDET. Skånska kalasorkestern

    Välkända skåningar som förgyller musikfestens skymning med massor av skånsk, svenskt och irländskt. I bandet ingår Martin Arnoldi, f d Hootenanny Singer, Anders Birgerson, Rotpuls, Rolf Alm, f d Peps blodsband, Ivar Sjögren från En sexa epistlar och Visor Naturell.

    20.00 KONSERT. Dan Hylander trio

    Vår skånsk festival avslutas såklart av en stor spännande skåning! Ingen mindre än den åter skivaktuelle Dan Hylander! Dan slog igenom på 80-talet med ett antal skivor och många turnéer med Raj Montana Band och Py Bäckman. Genom åren har han skrivit mycket text och musik samt producerat skivor även till andra artister som Totta Näslund, Tomas Ledin och Sven-Erik Magnusson.

    På senare år har han återupptagit det egna turnerandet med sin trio som spelar Dans egna klassiska låtar, några av hans översättningar och givetvis även njuta hans alldeles låtar från nya plattan som släpptes i slutet av maj!

Kategorier

  • Kommun
  • Kultur
  • Skånefestivalen
  • Uppleva och göra

Etiketter

  • Balders Hage
  • Skånefestivalen
  • staffanstorps kommun 70 år