Hoppa till huvudinnehåll

Nyfiken på skolmaten – se på Instagram!

Publicerad:

– Vill ni veta vad våra barn får för mat i skolan så kan ni se detta på Instagram under veckorna sju och tio i vinter.

– Vi vill visa upp det fina arbete våra kockar gör varje dag till alla våra skolors och förskolors 4500 gäster, säger driftschef Carina Boräng på kostsektionen på Staffanstorps kommun.

Under två veckorna som kostsektionens kök tar över instagramkontot Skolkockarna ska det varje dag läggas ut nya foton på den matlagning, maträtter och kreativa salladsbufféer som erbjuds dagligen i de 19 kommunala skolorna i Staffanstorps kommun.

Två skolor medverkar en vecka var: Mellanvångsskolan vecka sju och Gullåkraskolan vecka tio.
– Samtliga skolrestauranger serverar varje dag ett salladsbord, en huvudrätt, en vegetarisk alternativrätt samt mjukt och hårt bröd samt även frukost och mellanmål.

Totalt arbetar ett 50-tal personer inom kostsektionen i Staffanstorps kommun.
– Syftet är att lyfta fram det fina arbete våra kockar och personal gör. Detta har många aspekter, vårdnadshavare får se vilken fin mat våra skolungdomar erbjuds varje dag under en vecka och vår personal i de olika köken kan inspireras genom att se hur kollegorna arbetar, säger Carina Boräng och tillägger:
– Om sedan någon vårdnadshavare är ännu mer nyfiken så går det bra att följa med sitt barn till skolrestaurangen en dag. Kontakta i så fall skolan i förväg.