Hoppa till huvudinnehåll

Vägarbeten på Malmövägen

Publicerad:

Med start till sommaren kommer Staffanstorps kommun genomföra ett flertal förbättrande åtgärder vid Malmövägen i Staffanstorp. Busshållplatser ska rustas upp rustas upp samtidigt som vägen asfalteras och en ny gång- och cykeltunnel byggs.

Arbetet görs för att stärka upp vägnätet och skapa bättre förutsättningar att åka kollektivt, köra bil eller gå och cykla – men även för att stärka upp vatten- och avloppssystemet inför utbyggnad i centrum vid gamla busstationen (Södra Stanstad).

Först ut i arbetet är att rusta upp busshållplatserna Storgatan och Tingsvägen. Den 2 juni beräknas det påbörjas och beräknas vara klart i augusti. Under tiden stängs vägen av och trafiken leds om.

– Vi gör detta arbete för att förbättra och stärka upp vägnätet för att förbättra tillgängligheten till kollektivtrafiken och underlätta för såväl gång- och cykeltrafikanter som biltrafik i centrala delarna av Staffanstorp. Eftersom de olika projekten är omfattande leds såväl biltrafik som kollektivtrafik om till alternativa vägar under delar av projekten, säger Sanna Lynghed, projektsamordnare på tekniska avdelningen i Staffanstorps kommun.

Förutom upprustning av busshållplatser görs VA-åtgärder samtidigt som en ny gång- och cykeltunnel under Malmövägen byggs. Arbetet sker i olika etapper över tid och det innebär också avstängningar vid Malmövägen och Tingsvägen.

Skånevägen och Idrottsvägen kommer öppnas upp för allmän biltrafik under de perioder Malmövägen är avstängd. Bussarna mot Malmö kommer ledas via Kronoslättsvägen och resenärer i centrala och norra delarna av Staffanstorp hänvisas till en tillfällig hållplats på Västanvägen, eller den nya hållplatsen vid Sockerstan. Buss 166 kommer huvudsakligen ha sin vanliga sträckning men kommer ledas via Västanvägen när Storgatan är stängd.

– Under arbetet får du som resenär räkna med längre restid. Reser du med buss vill jag flagga för att även hållplatsläge kommer att påverkas. Vi, tillsammans med Skånetrafiken, kommer att informera i god tid. Vi vill med denna upprustning göra vardagen enklare och smidigare för dig som resenär och medborgare, säger Sanna Lynghed.

För dig som ska resa med Skånetrafiken rekommenderas att hålla utkik i deras app eller hemsida för uppdaterad reseinformation. Ytterligare information kommer att publiceras på kommunens hemsida.

Kategorier

  • Kommun
  • Trafik, gator och parker

Etiketter

  • busshållplats
  • trafik
  • vägarbete