Hoppa till huvudinnehåll

Betyg i nationell toppklass

Publicerad:

Staffanstorps kommun hamnade på delad sjätteplats av landets 290 kommuner 2024 vad gäller andel elever i årskurs 9 som är behöriga till ett yrkesprogram på gymnasiet.

Staffanstorps kommunala skolors gymnasiebehörighet 2024 är 93,7%, vilket är den sjätte högsta i hela landet och den tredje högsta i Skåne. Skolverkets statistik för vårterminen 2024 visar att andelen niondeklassare i Sverige som är behöriga till gymnasieskolans nationella program är 82,1%, jämfört med 83,7% år 2023.

Det ligger hårt arbete bakom dessa resultat, både från eleverna och från personalen. Vi är tacksamma för den kontinuitet som vi kunnat behålla på skolorna, vilket har gynnat elevernas kunskapsutveckling, säger biträdande utbildningschef Ann Edvik.

Även gällande meritvärdet så står sig Staffanstorps kommunala skolor väl i jämförelse med andra kommuner. I år var Staffanstorps meritvärde 240,2 poäng vilket är det 17:e bästa i Sverige.

Att många är behöriga till gymnasiestudier skapar goda förutsättningar för elevernas framtid. Just detta år vet vi att många har fått kämpa lite extra och därför är resultatet extra glädjande. Det görs ett viktigt arbete av personalen på våra förskolor och skolor varje dag, säger Krister Åkesson, utbildningschef.

Kategorier

  • Utbildning och barnomsorg

Etiketter

  • Gymnasiebehörighet
  • meritvärde